Hit priča ljubimca Grobara: Prelepa stjuardesa je prišla Jokiću i dala mu broj telefona, a onda je Nikola pokazao svoju veličinu!

09.05.2024

10:28

1

Anegdota koja je dugo skrivana od javnosti

Hit priča ljubimca Grobara: Prelepa stjuardesa je prišla Jokiću i dala mu broj telefona, a onda je Nikola pokazao svoju veličinu!
Copyright Profimedia

Bivši kapiten Partizana i reprezentativac Francuske Žofri Lovernj prisetio se u razgovoru za "Mozzart sport" kako je bilo sarađivati sa Nikolom Jokićem u Denveru. Lovernj je srpskog centra, koji je treći put proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA, upoznao dok je igrao za crno-bele, a nakon toga zajedno su nastupali za Nagetse.

- Sećam se jedne scene kao da je juče bila, a prošlo je skoro 10 godina. Ljudi iz kluba dolaze na trening i predstavljaju momke koje su draftovali. O Nikoli su rekli svega nekoliko rečenica, nešto tipa: "Ovo je Nikola, pokušaćemo da mu pomognemo da popravi telo i mislimo da u budućnosti on može da pomogne klubu". Dva meseca posle tih izrečenih rečenica, Nikola Jokić je bio najbolji igrač Denver Nagetsa - rekao je Lovernj.

MN Press
Žofri Lovernj

 

Ispričao je Francuz i priču o prelepoj stjuardesi.

- Kada ste u NBA ligi, uvek putujete privatnim avionom, a posada je uvek ista. Uvek nas dočekuju isti ljudi. Među njima je bila jedna devojka. Ne mogu da vam opišem koliko je bila lepa. Kao sa video-spotova ili filma. Neverovatno, pamtim je posle svih ovih godina. E, kada imate takvu devojku i avion pun košarkaša koji su pritom pomalo neprofesionalni... možete da zamislite scene.

Potom je objasnio detaljnije šta se desilo.

- Ne postoji igrač u tadašnjem timu koji joj nije prišao, nešto pokušao. Dobacivao, tražio telefon. Niko nije mogao da je osvoji. Uvek je bila nedostupna. Tu je bio i Nikola, ali u potpuno drugom stilu. Sve lagano, izokola, bacao neke šale. Zezao se. Nije joj čak nikada ni direktno prilazio, ali se uvek šalio. Njoj se to očigledno svidelo, jer je bio drugačiji. Posle jednog putovanja, mi slećemo u Denver i ona prvi put prilazi nekome, dolazi do Nikole i daje mu papirić sa brojem telefona. Ceo tim u čudu.

Profimedia
 

Nakon toga je usledila situacija koju Lovernj neće zaboraviti.

- Nikola hladnokrvno ustaje iz aviona i dolazi do mene. Već smo ustalili ritam da ga ja vozim sa aerodroma. Nekoliko minuta vožnje protiče bez razgovora i on se meni okreće odjednom: 'Žo, evo ti ovaj broj, meni svakako ne treba. Ja imam devojku'. Ja u čudi odgovaram da ne želim broj jer je dala njemu. On samo otvara prozor i baca ceduljicu sa brojem. E to je Nikola Jokić. Uvek hladnokrvan, a i pokazatelj da je pravi porodični čovek. To je scena koju ću uvek pamtiti sa Jokićem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike