Bajić za 24sedam objasnio zašto je Igokea hit dosadašnjeg dela ABA lige

01.11.2020

13:19 >> 17:06

0

Autor: Milan Nastić

Klub iz Laktaša ostvario četiri pobede zaredom

Bajić za 24sedam objasnio zašto je Igokea hit dosadašnjeg dela ABA lige
Copyright MN Press

Košarkaši Igokee su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela u ABA ligi.

Ekipa iz Laktaša nalazi se na deobi prvog mesta regionalnog takmičenja, što je malo ko pre početka sezone očekivao. Pogotovo kad se zna da se među igračima pojavila korona na pripremama, čime ovaj uspeh dobija još više na značaju.

Laktaši nastavljaju da sanjaju jedan od najlepših snova. Igokea se posle pet kola nalazi u samom vrhu ABA lige

Tim povodom trener Igokee Dragan Bajić, pričao je za 24sedam i istakao da je ponosan na svoje igrače na svemu što su uradili, jer su se borili sa virusom, zbog čega su i pripreme bile umnogome otežane.

– Moram da istaknem da ovim momcima odajem ogromno poštovanje, jer su poslednjih meseci prošli kroz veoma težak period. Veći deo priprema, bili smo lišeni nekolicine igrača, jer su imali koronu. To znači da nismo bili kompletni više od dve nedelje, a na jednog našeg igrača nismo mogli da računamo oko 40 dana. To baš u periodu kada smo se najintezivnije spremali za početak sezone – kazao je Bajić za 24sedam.

Promo/ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Trener Igokee nije krio zadovoljstvo što njegova ekipa odlično krenula sezonu u ABA ligi.

– Naravno da sam ponosan na ove momke, posle početnog poraza od Mege, usledile su četiri pobede. Pobedili smo Krku i Split na gostovanju, ali ni tada nisam bio nešto zadovoljan. Naravno, najveći trijumf smo ostvarili sinoć kad smo slavili nad Partizanom. To je kvalitetna ekipa, sa odličnim košarkašima, poznato je koliko je teško ih dobiti. Čak smatram da ćemo igrati sve bolje i bolje, kako bude vreme odmicalo.

Dragan Bajić smatra da uspeh leži u tome što smo svi kao ekipa, i što svaki igrač daje svoj maksimum kako na treningu, tako i na utakmici.

– Prvo bih hteo da se zahvalim Upravi, na čelu sa Vukom Radivojevićem, što su doveli sve igrače koje sam tražio. Velike zasluge i njima pripadaju, a što se tiče samih igrača, oni to vraćaju na terenu. Ginemo za svaku loptu, sjajno funkcionišemo kao ekipa, i svi smo posvećeni timskom uspehu, što je veoma bitino. Takođe, mnogo nam znači, što forsiramo igrače iz naše škole, pre svega mislim na Dalibora Ilića i Darka Talića – poručio je Bajić.

Košarkaši Partizana posle velike drame i dodatnih pet minuta izgubili su na gostovanju protiv Igokee 90:84.

On ističe da cilj njegove ekipa da izbori što bolji plasman u ABA ligi, odnosno da se ne ponove prethodne sezone kada su se borili za opstanak.

– Niko mi nije postavio nikakve uslove, ali moj cilj je da prvo da izborimo opstanak, a sve ostalo bi bio veliki uspeh. Idemo da pobedimo u svakoj utakmici, pa dokle doguramo.

Dragan Bajić nije optimista po pitanju završetka sezone zbog korone, ali isto tako ističe da život mora da ide dalje.

– Veoma teška situacija, stvarno nisam siguran kako će se ova sezona završiti. Lično, ja nisam optimista. Pogledajte, svaki dan se neko od igrača zarazi. Ko zna, možda bude se na kraju igralo u nekim balonima, ali isto tako smatram da sport ne sme da stane, jer bi to bilo pogubno – zaključio je Bajić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike