Zvezda pokazala silu i stotkom zakoračila ka finalu AdmiralBet ABA lige! Mega nemoćna, čekaju se vesti o Miljenoviću!

03.05.2024

20:53

0

Autor: G. F.

Košarkaš gostiju se gadno povredio u trećoj četvrtini

Zvezda pokazala silu i stotkom zakoračila ka finalu AdmiralBet ABA lige! Mega nemoćna, čekaju se vesti o Miljenoviću!
Nikola Topić - Copyright MN Press

Prvi, veliki i ubedljiv korak ka finalu AdmiralBet ABA lige napravili su košarkaši Crvene zvezde.

Crveno-beli su u prvom polufinalnom meču pregazili Megu sa 103:73 a gostima ostaje i veliki problem zbog povrede Stefana Miljenovića, kog su izneli sa parketa u trećoj četvrtini. Utakmicu je obeležio i povratak mladog Nikole Topića posle duže pauze zbog povrede.

Giedraitis i Nedović su postigli po 13 poena, Tompkins 11, Jago i Teodosić po 10, a treba naglasiti da su svi igrači Zvezde upisali u strelce na večerašnjoj utakmici.

U redovima Mege briljirao je Đurišić sa 26 poena, a dvocifren učinak imali su još Jelavić sa 11 i Jović sa 10 poena. Veoma dobar bio je i Miljenović sve dok se nije povredio sa 9 poena.

Drugi meč na programu je 7. maja od 20.00, a ako je suditi prema prikazanom večeras, potencijalne majstorice zakazane za 10. maj neće biti.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena. Zvezda je stotkom krenula ka finalu AdmiralBet ABA lige. Gilespi je presekao napad Mege, pa poentirao. Jelavić pogađa trojku posle novog tajm-auta, a Jago probija granicu od 100 poena. Đurišić sa penala upisao 25. i 26. poen i otišao na klupu nagrađen aplauzima sa tribina za odličnu partiju - 103:73. 

38. minut - Poeni Jelavića, pa trojka Ilića. Đurišić nastavlja sa sjajnom partijom, a Jelavić blokira Gilespija. Nema poena gostiju, sada se i Gilespi upisao u strelce - 97:65.

36. minut - Đurišić vezuje još četiri poena, Tompkinas je ispraćen ovacijama na klupu. Nema trojke Jaga, ali Brazilac krade loptu rivalu. Sada je pogodio trojku, prvu iz pet pokušaja. Barać ponovo traži tajm-aut - 92:61.

34. minut - Nova izgubljena lopta gostiju, pa 5. faul Maloveca. Pet vezanih poena Tompkinsa, sada se već čeka "stotka" na tribinama. Nema sad tu mnogo košarke, i jednima i drugima je cilj da se utakmica privede kraju - 89:57.

32. minut - Bolomboj za dva, gosti promašuju dve trojke, pogađa Tompkins. Đurišić gubi loptu, Topić pogađa na asistenciju Teodosića. Tajm-aut za Baraća, Zvezda vodi 84:55!

Kraj treće četvrtine - Zakucava Đurišić, Mitrović je tri sekunde u reketu i ide da odmori. Trojka Đurišića, tajm-aut za Sferopulosa.Teodosić vraća trojku, gosti neuspešni Tompkins za kraj - 78:55.

28. minut - Pogodak Miljenovića, pa Lazićevi poeni sa penala. Ide trojka Miljenovića, vraća Topić na isti način. Veliki peh za Miljenovića, izgleda da mu je stradalo levo koleno u doskoku. Muk u hali. Kovačević pogađa pod faulom, dodaje poen i sa penala. Prodor Lazića i polaganje - 73:50.

26. minut - Nedović, Giedraitis, Davidovac zakucava. Odlična akcija Zvezde! Gube loptu gosti, Iljasolu faulom zaustavlja kontru crveno-belih. Ide trojka Topića! Utakmici u hali "Aleksandar Nikolić" (nekadašnji Pionir) prisustvuje 6.215 navijača. Jović pogađa jedno od dva slobodna bacanja, Kovačević hvata loptu, ali je dobro zatvoren. Kontra domaćih novi poeni Mitrovića - 66:42.

24. minut - Jago se prošetao kroz odbranu rivala i pogodio. Đurišić pogađa pod faulom i pogađa i sa penala. Krade loptu isti igrač, a sada pogađa jedno od dva bacanja posle faula Jaga. Nedović precizan za tri, Jović snažno do dva poena - 59:41.

22. minut - Nedović krade loptu Megi, a Giedraitis nastavlja sa poenima posle asistencije Jaga. Nova izgubljena lopta gostiju, ali je sada gube i domaći. Brza tranzicija i pogodak Miljenovića. Bolomboj ne uspeva da pogodi, nema poena ni na drugoj strani - 54:35.

- Utakmica je nastavljena.

 

Kraj druge četvrtine - Pogađa Mitrović, pa Kovačević još jednom pogađa za dva. Nedovićeva trojka uz faul Đurišića, pa i dodatno slobodno bacanje - 52:33.

18. minut - Malovec pravi treći faul, Giedraitis polovičan sa linije za slobodna bacanja. Litvanac pravi faul, Đurišić precizan oba puta sa penala. Giedraitis novom trojkom stiže do 11. poena, prvi je igrač sa dvocifrenim brojem poena na meču. Kovačević lepo iz okreta pogađa za dva - 46:31.

16. minut - Bolomboj kupi promašaj Topića, tajm-aut za Megu pri plus 13 za crveno-bele. Nema poena gostiju, Tompkins za 42:27!

14. minut - Jović poentira pored Bolomboja, Teodosić pravi drugi faul. Na parketu je umesto njega mladi Nikola Topić posle duge pauze zbog povrede. Pogađa Nedović za dva, Đurišić upisuje 2+1. Bolomboj polovičan sa penala, nema poena Iljasolua, a Gedraitis pogađa za tri iz ćoška - 38:27.

12. minut - Bolomboj odlično odbranio napad Jovića, Nedović nije pogodio na isteku napada. Đurišić siguran sa penala posle faula Teodosića, koji pogađa na drugoj strani i pored sjajne odbrane gostiju. Nema trojke Miljenovića, ima prve za Zvezdu od Teodosića - 32:22.

 

 

Kraj prve četvrtine - Duga dvojka Iljasolua, crveno-beli gube loptu, a Đurišić postiže nove poene. Mitrović spaja Ilića sa košem za lake poene, Jović pogađa prvu trojku na utakmici. Na drugoj strani siguran je Mitrović, a Miljenović pogađa za tri. Lazić uz zvuk sirene za 27:20.

8. minut - Teodosić je na parketu, dobija aplauze. Jago je na klupi, a Mitrović na linija za slobodna bacanja. Pogodio je oba puta, a Jelavić poentirao na drugoj strani. Ponovo faul Mege, Teodosić siguran. Odbranili su se crveno-beli, Nedović pogađa za dvocifrenu prednost - 21:10! Tajm-aut za Megu.

6. minut - Lazić pogađa pod faulom, pa dodaje i slobodno bacanje za plus 7.  Nastavljaju se promašaji gostiju i to na polaganju, a posle pokušaja Nedovića, Mega trči kontru i Miljenović sa penala postiže dva poena. Nedović pogađa za dva, Davidovac krade loptu rivalu - 15:8.

4. minut - Jago polaganjem dovodi domaće u vođstvo prvi put na utakmici, Marković vraća egal. Ponovo je Jago neprecizan za tri, a Đurišić za dva. Na drugoj strani daul nad Giedraitisom koji je prceizan dva puta sa penala. Jelavić preko Davidovca i Bolomboja stiže do poena, a Bolomboj hvata loptu pod košem gostiju i pogađa. Malovec ne pogađa za tri, a Bolomboj još jednom sigurna pod košem - 10:6.

2. minut - Prve poene na meču dao je Jelavić sa linije za slobodna bacanja posle faula Bolomboja. Vratio je Giedraitis posle skoka u napadu nakon promašaja Jaga za tri - 2:2. 

- Utakmica je počela minutom ćutanja za žrtve OŠ Vladislav Ribnikar i masakra u Duboni i Malom Orašju (4. maj)!

Košarkaši na zagrevanju nosili majice posvećen žrtvama tragedije u OŠ Vladislav Ribinkar koja se dogodila na današnji dan prošle godine.

MN Press
Majice u čast žrtvama masakra u OŠ Vladilsav Ribnikar

Za crveno-bele meč počinju Jago, Giedraitis, Lazić, Davidovac i Bolomboj, dok je prva potorka Mege: Milejnović, Jelavić, Marković, Đurišić i Malovec.

17.57 - Utakmicu će voditi sudijska trojka u sastavu: Tomislav Hordov, Dragan Porobić i Stefan Ćalić.

- Košarkaši Mege su pre nekoliko nedelja protiv Zvezde u Areni napravili senzaciju, a očekivanja od večerašnjeg duela trenera Marka Baraća možete pročitati u zasebnom tekstu. 

- U najavi meča trener Crvene zvezde Janis Sferopulos otrkio je zdravstveno stanje u ekipi posle 11 dana pauze. Opširnije pročitajte u posebnom tekstu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike