Komentator "Kanala +" zlostavljao žene: Alo, "EA", nećemo glas manijaka u FIFA igrici

24.03.2021

17:21

0

Pjer Menez nosi na duši najmanje dva dokazana slučaja kao seksualni napasnik

Komentator "Kanala +" zlostavljao žene: Alo, "EA", nećemo glas manijaka u FIFA igrici
Copyright Profimedia

Francuski mediji poslednje dve nedelje intezivno prenose detalje velike afere sa seksualnim zlostavljanjem žena za šta je osumnjičen sportskom komentatoru “Canal+” Pjer Menez.

Poznatom novinaru stavljaju se na dušu dva slučaja uznemiranja i zlostavljanja žena, jedan oz 2011. i drugi iz 2016. godine. Prva Menezova žrtva bila je novinarka Izabela Moro, koju je ponovo pred mnogim svedocima zagrlio i ljubio u usta na silu. U drugom slučaju učinio je to koleginici Mari Portolano tako što joj je na kraju snimanja jedne emisije podigao suknju i počeo da joj dodiruje telo. Sve to pred gledaocima u studiju.

Danas, skoro pet godina kasnije, Portolano je napravila i emitovala dokumentarni film o zlostavljanju žena u kojem je dala i svoju ispovest o iskustvu sa Menezom.

Prašina se digla do te mere da su i igrači popularne FIFA zatražili od izdavača “EA” da ukloni glas Meneza iz ove igrice sa francusko tržište.

Pročitajte još

– Jedan od vaših komentatora za francusko izdanje, Pjer Menez, optužen je za seksualni napad na brojne ženske televizijske voditeljke. Učinite sve što je potrebno da se on više ne pojavljuje u vašoj i našoj igri – poručili su sa FIFA Gamers Bloga

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike