Još jedan francuski klub pred bankrotom: Dubioza od 9.000.000 evra tera u treću ligu

21.05.2021

10:57 >> 21:12

0

Francuski Nim u teškoj situaciji posle ispadanja iz Lige 1

Još jedan francuski klub pred bankrotom: Dubioza od 9.000.000 evra tera u treću ligu
Copyright Profimedia

Dan nakon što je UEFA objavila ekspertsku procenu da su klubovi na kontinentu u gubicima od 8 milijardi evra zbog pojave koronavirusa, dosadašnji francuski prvoligaš Nim mogao bi u utorak da objavi bankrot i da se preseli u treću ligu.

Predsednik kluba i vlasnik 80 odsto deonica klua Rani Asaf obavestio je zaposlene u klubu da če se početkom sledeće nedelje povući sa svoje pozicije, a u utorak bi mogao da bude i proglašen baktor nakon čega sledi ispadanje u niži rang.

Kako je Nim već ispao u Drugu ligu, to znači da mu sledi ispadanje u treću ligu, jer vlasnik kluba od 2016. godine nije uspeo da reši finansijske probleme koji ove sezone potresaju Nim. Tačnije, nije pristao da ih rešava na način na koji mu je to tražila Skupština kluba.

Deficit iznosi 9.000.000 evra, a troškovi nisu smanjeni ni zatvaranjem Trenažnog centra i raspuštanjem svih mlađih selekcija kluba. Asaf je zatražio odrešene ruke i slobodnu volju u vođenju finansijske politike Nima, pa ukoliko na njegov zahtev pristane Skupština kluba, spreman je da uloži dodatna sredstva kako bi sprečio dalje propadanje kluba. On je od dolaska u klub već uložio 11 miliona evra.

Pročitajte još

Zbog finanijskih nevolja već su se u teškoj situaciji našli Bordo, kao i Sent Etjen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike