UŽIVO dan derbija: Biće puna Marakana, utakmica za titulu samo što nije počela

16.04.2022

15:28

0

Utakmica počinje u 18 sati, a kapije se otvaraju tri sata ranije

UŽIVO dan derbija: Biće puna Marakana, utakmica za titulu samo što nije počela
zvezda9 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na najvećem srpskom stadionu, Rajko Mitić, danas će se, od 18 sati, igrati 167. večiti derbi i to u prvom kolu nakon preliminarnog dela sezone u Superligi.

U ovom trenutku, domaćin, Crvena zvezda se nalazi na vodećoj poziciji sa 81 bodom, dok Partizan ima dva manje, 79, pa ovaj meč može odlučiti šampiona.

Naravno, trka može da se i zakomplikuje ukoliko gosti iz Humske budu slavili.

BLOG UŽIVO

17.28 - Prema najavama, biće puna "Marakana":

17.23 - Atmosfera oko stadiona "Rajko Mitić" pre početka meča koju je uhvatio naš reporter Dušan Nikolić:

16.25 - Crno-beli su održali poslednji sastanak u svom Zemunelu.

Miloš Vazura
 

 

15.30 - Zvezdin stranac nije imao sreće da zabeleži jedan nastup na večitom derbiju, ali je zato postao poseban zbog jednog događaja iz 2015. godine. Pročitajte ...

MN Press
 

14.40 - A danas se oglasio i legendarni Milko Đurovski koji je irgao za obe ekipe, ali večeras očekuje pobedu crveno-belih.

- Zna se, za Zvezdu. Ja sam zvezdaš, to svi znaju i kada sam pogađao mrežu Partizana to mi je pričinjavalo najveće zadovoljstvo jer sam ih davao najvećem rivalu - kazao je između ostalog Đurovski za Arenu.

14.29 - Sreću fudbalerima Crvene zvezde poželeli su iz košarkaškog kluba.

Oni su se i zahvalili.

14.16 - Grobari podsećaju da je danas praznik Lazareva subota, te suptilo nagoveštavaju šta očekuju od kapitena, Lazara Markovića.

 

 

13.54 - Kako se utakmica približava, tako i tenzije rastu. Pogledajte kako je Partizan pozvao svoje navijače pred meč koji može da prelomi šampionsku trku.

13.00 - Pred derbi, oglasio se i nekadašnji trener crno-belih, inače veliki navijač Partizana, Vuk Rašović.

- Dugo se čekalo na ovaj duel, tenzije su velike, baš kao i ulog, a znam da navijači Zvezde imaju razloga da veruju kako će pobedom rešiti šampionsku titulu. Međutim, ti njihovi snovi će se raspršiti već u prvom poluvremenu - istakao je rašović za Arenu.

10.34 - Kapije stadiona u Ljutice Bogdana otvaraju se u 15 sati, a organizatori apeluju na navijače:

- Kako bi se sprečile gužve, pozivamo navijače da na stadion dođu što ranije, i da svako kod sebe, izuzev dece, mora imati identifikacioni dokument, te da navijaju fer i sportski - nalazi se u kratkoj poruci crveno-belih.

 

9.50 - Crveno-beli su se oglasili danas sa lepim vestima, te obradovali navijače van Beograda, sačuvan je kontigent karata samo za njih, iako je Marakana mogla biti rasprodata još u petak.

Tokom jučerašnjeg dana, iz tabora oba tima, naveli su da je ovaj susret neće krunisati prvaka Srbije, ali svesni da je derbi uvek posebna utakmica.

- Znamo svi šta nam znači sutrašnja utakmica. Nažalost, ne igramo na našem stadionu, iako smo zaslužili dosadašnjim igrama i svime što se dešavalo. Ali, nažalost, igramo na njihovom stadionu. Kod nas su svi igrači spremni, izlazimo u najjačem sastavu. Nema opravdanja, nema izgovora, nema povreda, nemamo zamerki sa te strane, želimo da izađemo mnogo jače, jer smo slabo ušli u prošli derbi. Najviše me interesuje da vidim kako će igrači ući u sutrašnju utakmicu. Da vidim karakter svih igrača sutra - kazao je Aleksandar Stanojević na konferenciji za medije, kojoj je prethodio upad navijača i deljenje saopštenja.

U pres centru Zvezde je bilo znatno mirnije, a Dejan Stanković je o današnjem meču istakao:

- Derbi je utakmica gde nema kalkulacija, gde ćeš da juriš nešto. Derbi odlučuju detalji i sitnice, ko uđe jače, čvršće, ko dobija duele… Sve su to detalji koji se možda i ne vide, ali oni donose prevagu. Mi ćemo na isti način ući u utakmicu. Zvezda gaji ofanzivni fudbal sa ukalkulisanim rizikom. Neće biti ništa promenjeno za ovaj derbi. Sad, derbi je čudna utakmica, ne možeš nikad da kažeš da li će biti lepa, ružna, ko će pobediti… Moraš da vodiš računa o svim detaljima.

Stanković i Stanojević kao Gvardiola i Klop? 

- Između protivnika i ljutih protivnika treba da postoji respekt. Nemam razloga da to ne uradim, nemam nikakav problem da zagrlim Saleta i da poželimo sreću jedan drugom, koliko se to može u tom trenutku, par minuta pre utakmice. Sve u pozitivnom i konstruktivnom smislu. Tako će biti i sutra. Što se tiče fer-pleja pre utakmice, to je to. Posle utakmice sve nosi svoje, posle ima mnogo toga i nervoza i slavlja i raznih stvari, ali za pre se ne dovodi u pitanje - kazao je Stanković.

Takođe, juče oko 13 sati, objavljeno je da je prodato oko 30.000 karata, pa ukoliko još uvek niste stigli do ulaznice, prenos možete pratiti na TV Arena sport 1 Premium.

Projektovani sastavi:

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (Pičini), Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić, Kanga, Katai, Ivanić i Ohi.

PartizanPopović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jevtović, Menig, Natho, Terzić i Rikardo.

167. večiti derbi sudiće Srđan Jovanović, po mnogim parametrima trenutno najbolji srpski sudija. Pomagaće mu Milan Mihajlović i Uroš Stojković, dok će u VAR sobi sedeti Momčilo Marković i Bojan Banović. Međutim, na izbor fudbalskog saveza Srbije, bilo je žalbi iz tabora crveno-belih, ali je trener domaćih juče spustio loptu i naveo da samo želi da Jovanović bude neprimetan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike