Deki prepun samopouzdanja pred derbi: Ako smo na minus 5 bili hrabri, zašto ne bismo i sad na plus dva?

15.04.2022

10:33

0

Autor: 24sedam

Trener Zvezde jedva čeka derbi i potpuno veruje u svoje igrače

Deki prepun samopouzdanja pred derbi: Ako smo na minus 5 bili hrabri, zašto ne bismo i sad na plus dva?
stankovic - Copyright MN Press

Još jedan derbi, još jedan praznik srpskog fudbala i srpskog sporta, ali sada Crvena zvezda ima bodovnu prednost u odnosu na Partizan. Trener crveno-belih Dejan Stanković odbijao je pre meča svaku priču o pitanjima van terena, već ističe apsolutno samopouzdanje svoje ekipe.

- Mi smo u drugi deo prvenstva ušli sa minusom od pet. Posle priprema smo dali sebi cilj da moramo da pobedimo sve do kraja. Imali smo i kup utakmice i utakmice u Evropi i sigurno je da smo do sada odradili dobar posao. Ako smo bili hrabri na minus pet na prošlom derbiju, gde smo mogli mnogo toga da izgubimo, i dokazali i pokazali da igrajući na Marakani imamo snagu i moć da imamo konce u svojim rukama, zašto sada na plus dva ne bismo verovali da možemo da odigramo hrabru utakmicu? Po ko zna koji put ponavljam da je stadion Zvezde 12. igrač.

Trener šampiona Srbije odmah je nastavio:

- Derbi je utakmica gde nema kalkulacija, gde ćeš da juriš nešto. Derbi odlučuju detalji i sitnice, ko uđe jače, čvršće, ko dobija duele… Sve su to detalji koji se možda i ne vide, ali oni donose prevagu. Mi ćemo na isti način ući u utakmicu. Zvezda gaji ofanzivni fudbal sa ukalkulisanim rizikom. Neće biti ništa promenjeno za ovaj derbi. Sad, derbi je čudna utakmica, ne možeš nikad da kažeš da li će biti lepa, ružna, ko će pobediti… Moraš da vodiš računa o svim detaljima.

Može li se reći da je posao završen ako pobedite?

- Hajde da vidimo kad prođe utakmica. Ne mogu da za derbi dajem prognoze. Ako pobedimo, na dobrom smo putu. Plus pet je ozbiljna prednost. Ako tako bude, serviraćemo za meč, da se teniski izrazim, ali prognoze za derbi je stvarno nezahvalno davati.

Koliko uspevate da sačuvate ekipu od pritiska van terena i raznih priča po medijima?

- Oni su odrasli i vakcinisani ljudi. Znaju šta treba i šta ne treba, ne verujem da to može bilo koga da dodirne. Što se tiče pritiska, Iskusni smo, igrali smo dosta ovakvih utakmica. A i taj pritisak koji se stvara, nekada se to radi namenski.

Može li Aleksandar Stanojević da vas iznenadi nečim?

- Spremni smo za bilo koju opciju Partizana, radili smo na svim delovima i bilo kojoj formaciji. Oni su ozbiljna ekipa koja se transformiše na terenu. Možda sa krilima, ali kad uđu unutra, pretvaraju se u dva špica, što se videlo na prethodnom derbiju. Ko god da izađe, imaćemo odgovor. Ali, moramo biti koncentrisani, oni su ozbiljna ekipa, kvalitet Partizana se ne dovodi u pitanje.

Milan Pavkov je mnogo puta bio heroj Zvezde. Probao je sada jedan novinar da pita Stankovića da li će sada biti u prvoj postavi, ali trener nije ni sačekao kraj pitanja:

-Očekujemo od svih da budu na nivozu zadatka, jer se ne zna ko će biti igrač utakmice. Kao što je Dragović rekao, Zvezda ima mnogo heroja. Ja se naslanjam na tu izjavu: Zvezda ima mnogo heroja.

Ono što raduje Dejana Stankovića jeste da nema problema sa povredama.

- Na svu sreću, svi su zdravi. Čim nisam konferenciju otvorio zdravstvenim biltenom, to je dobar znak. Veliki je uspeh da imam sva 24 igrača na raspolaganju.

Može li Zvezda da sutra igra kao u prvom poluvremenu prošlog derbija?

- Ja bih voleo. To je bilo jedno od naših najboljih poluvremena, ali je mnogo teško držati takvo tempo. A na pitanje da li spremam iznenađenje - svaka utakmica je pripremana na poseban način, nisu protivnici isti, tako da ni priprema ne može da bude ista. Imamo još jedan trening danas, sutra aktivacija ujutru, tako da imamo još dva treninga, gde dovodimo stvari do perfekcije. Tim znamo, ali svi su oni standardni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike