Stanojević stavlja sve na stranu: Svi smo zdravi, nema izgovora, nema opravdanja, da se pokaže karakter

15.04.2022

12:14

0

Autor: 24sedam

Vrlo burna konferencija trenera Partizana

Stanojević stavlja sve na stranu: Svi smo zdravi, nema izgovora, nema opravdanja, da se pokaže karakter
_CUKA_vs_PARTIZAN_60 - Copyright MN Press

Ogromne su tenzije pred večiti derbi koji direktno odlučuje o tituli, što se videlo i na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandra Stanojevića, ali i pre nje, kada su došli besni "grobari" i novinarima podelili saopštenja zbog svega što se dešava.

Stanojević je imao vrlo emotivnu i podužu tiradu na letke sa foto-montažom njega u ludačkoj košulji, ali se stekao utisak da mu je to i simpatično, već su ga više brinule druge stvari.

Ipak, kada je fudbal u pitanju, Partizanu igra samo pobeda, a trener kaže da su igrači motivisani posle bledog izdanja u prošlom derbiju, ali i remija protiv Čukaričkog u prošlom kolu.

- Znamo svi šta nam znači sutrašnja utakmica. Nažalost, ne igramo na našem stadionu, iako smo zaslužili dosadašnjim igrama i svime što se dešavalo. Ali, nažalost, igramo na njihovom stadionu. Kod nas su svi igrači spremni, izlazimo u najjačem sastavu. Nema opravdanja, nema izgovora, nema povreda, nemamo zamerki sa te strane, želimo da izađemo mnogo jače, jer smo slabo ušli u prošli derbi. Najviše me interesuje da vidim kako će igrači ući u sutrašnju utakmicu. Da vidim karakter svih igrača sutra.

O samom fudbalu na derbiju je uvek teško pričati, ali teško je i igrati.

- Naravno da će biti teško, uvek će biti teško. I mi krećemo ofanzivno i oni kreću ofanzivno, pa ko se nametne. Nećemo mi igrati defanzivno, a oni ofanzivno. Svi imamo svoju strategiju. Derbi je specifična utakmica, sudbonosna utakmica. Znamo se, može biti minimalno prilagođavanja sa naše i njihove strane. Oni su se pokazali na određeni način, ne verujem da će menjati nešto posebno. To je to.

Kakva je atmosfera u timu pred najvažniju utakmicu?

- Najvažnija utakmica je sada, kao što će sledeća da bude najvažnija. Oni su super, raspoloženi su, motivisani su, zadovoljni su što su svi zdravi i spremni, ostalo je da izađu, pokažu karakter, ostalo je da izađu i to je to.

Zvezda se bunila zbog toga što derbi sudi Srđan Jovanović, kako vi komentarišete tu odluku FSS?

- Ne znam sada ne bih da pravim ja pritisak odavde. Sudio je dva poslednja derbija, svi smo komentarisali da je sudio dobro. Njemu je nametnut pritisak sa njihove strane, sa naše ne možemo i nećemo da pravimo pritiske. Svi derbiji na kojima sam ja bio ovde, bilo je jako dobro suđenje. Kao što sam i govorio prošle godine, nisam tada imao zamerke na suđenje ni na jednu utakmicu do proleća. Verujem da će derbi biti lepa utakmica, lepa atmosfera. Prirodne su tenzije, verujem da će biti tako i sada. I pre smo čestitali i pozdravljali kao i ranije, verujem da će biti tako i sada.

Kako podići moral igračima posle remija sa Čukaričkim? Vidi se da im je teško palo…

- Nije njima pao moral zbog toga, znate svi zašto. Mi smo odigrali fantastičnu utakmicu, bila je možda naša najbolja utakmica ovog proleća. Pao je moral zbog nekih drugih stvari, tu pada moral. Ali, bolje da smo igrali dobro pa da se tako desilo, nego  da je drugačije.

Ove nedelje smo videli da Viljareal prolazi protiv Bajerna u Minhenu, pa kako Ajntraht dobija Barselonu u gostima, da li će se nastaviti tako sutra?

- Mi se nadamo. Kod nas su nas upisali svi, vidim da veruju da je teško da pobedimo tamo. Derbi je specifična stvar, ne znate u kom pravcu može da se odvija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike