Zvezda ponovo prozvala Piksija! Ne dajte da on sudi derbi, osvedočeni je partizanovac!

11.04.2022

14:28

0

Autor: 24sedam

Novi "večiti derbi" je zakazan za subotu

Zvezda ponovo prozvala Piksija! Ne dajte da on sudi derbi, osvedočeni je partizanovac!
20200610mmTerzic01 - Copyright MN Press

Novi, 167. "večiti derbi" biće odigran u subotu na stadionu "Rajko Mitić", a uoči meča u koji Crvena zvezda ulazi sa dva boda više od Partizana već su počele tenzije. Crno-beli su već izdali saopštenje u kojem "pozivaju" da se arbitraža poveri Novaku Simoviću.

U međuvremenu, oglasili su se i crveno-beli. Tačnije poslali su dopis na adresu Fudbalskog saveza Srbije, tačnije selektora Dragana Stojkovića Piksija. Podsetimo, prethodno su pisali i čelnicima, Nenadu Bjekoviću i Jovanu Šurbatoviću.

Između ostalog, Stojkoviću koga su oslovili i kao selektoram, ali i v.d. predsednika FSS su poručili da Srđan Jovanović ne bi trebalo da sudi u utakmici koja bio u velikoj meri mogla da odluči šampionsku trku.

- Želimo da se nastavak prvenstva odigra što regularnije i sa tim u vezi moramo da Vam ukažemo na probleme delegiranja i ocenjivanja sudija. FK Crvena zvezda uvažava stručnost i reputaciju sudije Srđana Jovanovića, ali Vas molimo da zbog njegove klupske pripadnosti njega više ne delegirate za utakmice Crvene zvezde. Radi se verovatno o odličnom sudiji, jednom od najboljih koje trenutno imamo.

Međutim, imajući u vidu da je sudija Srđa Jovanović osvedočeni navijač FK Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudija Srđan Jovanović sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FK Crvena zvezda, a posebno u narednom derbiju - navedeno je u prvom delu pisma.

Takođe se navodi da je Jovanović na "večitom derbiju" koji je odigran 22. septembra 2019. godine poništio regularan gol Nemanje Milunovića pri rezultatu 0:0, a takođe su dodali i njegovu intervenciju sa meča Spartak - Partizan, kada je posle njegove intervencije sudija Lazar Lukić dosudio, kako na Marakani navode, nepostojeći penal za crno-bele. Takođe ističu i da je Sudijska komisija potvrdila greške Srđana Jovanovića.

Isto tako, iz Ljutice Bogdana su podsetili da na prethodno pismo nisu dobili odgovor, kada je od Stojkovića traženo da predstojeći večiti derbi sude strane sudije. Na kraju je Zvezda apelovala da se dozvoli da strane sudije sude derbi, kao i da VAR tehnologija radi na svim utakmicama plej-ofa.

Uostalom pročitajte sadržaj pisma koje je potpisao predsednik Svetozar Mijailović.

FK Crvena zvezda
 

 

FK Crvena zvezda
 

Očigledno je da u srpskom klupskom fudbalu nema mira.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike