Najveće zadovoljstvo su mi golovi Partizanu, večeras je Zvezda u prednosti: Đurovski surovo iskren pred još jedan okršaj večitih

16.04.2022

12:38

0

Susret na Marakani počinje u 18 sati

Najveće zadovoljstvo su mi golovi Partizanu, večeras je Zvezda u prednosti: Đurovski surovo iskren pred još jedan okršaj večitih
milko - Copyright MN Press

Crvena zvezda i Partizan danas igraju po 167. put, a ovaj derbi može odlučiti šampiona domaćeg prvenstva.

Kada se govori  o beogradskim večitim rivalima, tema je uvek i igrač koji je bio i ostao legenda na obe strane, nosio je i jedan i drugi dres, te je pravi sagovornik na temu derbija - Milko Đurovski.

Legendarni golgeter je igrao osam derbija za crveno-bele, dok je dres Partizana u večitom okršaju obukao šest puta. Bio je strelac za obe ekipe.

- Lepo je biti deo istorije večitih derbija, a najbolje je što sam još živ - kazao je na početku razgovora za TV Arena sport, Đurovski, pa obrazložio u čijem dresu su mu draži golovi:

- Zna se, za Zvezdu. Ja sam zvezdaš, to svi znaju i kada sam pogađao mrežu Partizana to mi je pričinjavalo najveće zadovoljstvo jer sam ih davao najvećem rivalu. I to ne samo u seniorima. već i u svim mlađim kategorijama jer sam u Zvezdi bio od pionira. A, kada sam tresao mrežu u dresu Partizana radovao sam se jer sam davao golove klubu koji poštujem i volim. Pričali su mi "ti si lud, kako možeš da se raduješ golovima protiv Zvezde"? Pa, nisam se folirao kao današnji igrači koji kao neće da se raduju kad zatresu mrežu bivšem klubu jer ga "kao poštuju". Plaća te onaj čiji dres nosiš. Moraš zato da imaš poštovanje prema tom klubu, navijačima. Zato sam se radovao na "jugu" kada sam bio strelac protiv Zvezde. Ne da bih vređao rivala i izazivao navijače, već da ne bih uvredio klub koji me plaća i navijače koji me bodre.

Pred večerašnji susret, prednost daje domaćinu.

- Ne samo navijački, već realno, Zvezda je u prednosti jer ima bolji tim i veće samopouzdanje. Ne znam šta se desilo sa Partizanom, tvrdio sam da nemaju lošiji tim od Fejenorda a doživeli su ubedljive poraze. Šta su uzroci zna trener Stanojević, ali generlano crno-beli nisu mnogo slabiji. Videćemo šta će teren doneti, samo, iskreno, voleo bih da se priča o fudbalu, umeću, a ne o sudijama. Najviše na svetu sam želeo da pobedim, ali nikad za poraz, onaj pravi, na terenu, nisam krivca tražio sa strane. Stegneš ruku protivniku i ideš dalje. Zato, voleo bih da u subotu pobedi fudbal - jasan je Milko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike