Ovo sigurno niste znali! Kako je Zvezdin stranac doveo celu familiju na večiti derbi

16.04.2022

13:38

0

Autor: 24sedam

Došli su iz daleka da ga gledaju, ali

Ovo sigurno niste znali! Kako je Zvezdin stranac doveo celu familiju na večiti derbi
vered - Copyright idan vered/privatna arhiva

Zvezdin Izraelac Idan Vered pripada grupi igrača sa etiketom "promašena investicija", ali je zato njegovo sećanje na Beograd i večiti derbi jedna neobična priča kakvih nije bilo u istoriji susreta crveno-belih i Partizana.

Naime, Vered je pred svoj prvi derbi sa Partizanom pozvao u Beograd 32 najbliža srodnika i sve ih je obukao u boje Crvene zvezde. Ovo je njega ispovest o beogradskom derbiju u jesen 2015. godine:

- Moja priča sa beogradskog derbija je drugačija, makar samo zato što ga nisam baš ni igrao. Nedelju dana pre našeg prvog ligaškog susreta protiv Partizana odigrao sam odlično i bilo mi je jasno da sam glavni u timu. Utakmica je bila zakazana za dan pre Roš Hašane, a ja sam pozvao kući porodicu i uzbuđeno pozvao sve svoje rođake da dođu. Stigla je delegacija od 32 osobe, svi u dresovima na crveno-bele pruge - prisetio se Vered za Sport1.

MN Press
Idan Vered

- Nedelja pred derbi je prava stvar. Odjednom dobijate sve najbolje uslove na svetu: u klub dovode kuvara koji kuva najbolja jela, donose novu opremu za igrače, kosi se travnjak kako treba, članovi Upravnog odbora šetaju oko nas, a na završni trening dolazi 7.000 ljudi sa bakljama, zastavama, navijanje i naravno uvrede na račun protivnika. Čak i poznati navijači - od Novaka Đokovića do ministara u vladi - žele da nam budu blizu. Sat i po pre utakmice video sam na tabli u svlačionici da sam van sastava. Trener mi je objasnio da je izabrao da ide sa domaćim igračem, Slavoljubom Srnićem, koji poznaje rivalstvo i derbije. Na Marakanu Crvene zvezde došlo je 40.000 ljudi, među kojima i moja porodica.

- Na prvi gol koji smo dali, ceo stadion se zatresao, a navijači su odmah izvukli baklje i pirotehniku. Argentinac Luis Ibanjez, koji je ranije igrao za Boku Juniors, seo je pored mene na klupu i takođe se čudio prizoru. Rekao mi je da je to isto kao na derbiju Boke protiv Rivera.Partizan je uspeo da izjednači na 1:1, a na poluvremenu mi je trener rekao da se dobro zagrejem, jer namerava da me ubaci oko 60. minuta. Nije se dogodilo: u 53. minutu smo povisili na 1:2, a on je ubacio odbrambenog igrača da sačuva rezultat. Na kraju smo pobedili rezultatom 1:3 i bili veoma srećni. Zatim su bile i proslave, i trpeze, i zabave, ali da, moram priznati da je za mene postojala i frustracija u celoj situaciji koja je nastala. Bio je to jedan od najtežih trenutaka kroz koje sam lično prošao.

MN Press
Idan Vered

- Moja porodica je bila zadovoljna iskustvom, a sledećeg dana smo imali odličan praznični obrok. U sezoni u Crvenoj zvezdi išao sam na košarkaški derbi u Hali Pionir, i generalno, utakmice protiv Partizana uvek izazivaju veliko interesovanje, čak i u odbojci. To je iskustvo koje neću zaboraviti do kraja života, a ako postoji neki nedostatak u mojoj karijeri, to je što nisam uspeo da ostavim trag u ovom klubu.

Vered (33) je iz Zvezde otišao već u sledećem zimskom prelaznom roku, a danas nastupa za Hapoel iz Tel Aviva. U njegovo vreme crveno-bele je trenirao Miodrag Božović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike