Partizan kreće u svoje "biti il ne biti" sa najjačim timom! (SASTAV)

15.04.2022

16:57

0

Crno-beli jure pobedu na "Rajku Mitiću", jer samo su tri boda garancija da će trka za titulu biti neizvesna

Partizan kreće u svoje "biti il ne biti" sa najjačim timom! (SASTAV)
KATA8937 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nekada bi se pred važne utakmice govorilo da će cela sezona stati u 90 minuta, ali ko može na osnovu forme Partizana tvrditi da bi pobeda protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" u subotu (18.00) odlučila bitku za titulu u korist crno-belih.

Crno-beli se muče i sa daleko slabijim protivnicima od Zvezde. Teško pronalaze put do protivničkog gola i to je glavni razlog što se jesenjih "plus 8" spustilo na prolećnih "minus 2" pred početak plej-of faze koja se otvara 167. večitim derbijem.

U poređenju sa februarskim derbijem ništa posebno dobro nije primećeno u igri Partizana. Fale dobre ideje u napadu, škripi realizacija, kao da nedostaje i svežine i jače podrške sa klupe. Od 166. večitog derbija kao da se traži sredstvo za buđenje tima i zasad ga Stanojević ne pronalazi.

MN Press
Rikardo

Noć uoči trećeg duela sa Zvezdom, situacija je najjasnija u pogledu statusa Nemanje Jovića. Partizanov "bonus" nije u konkurenciji za mesto u timu zbog žutog kartona zarađenog protiv Čukaričkog u prošlom kolu, tako da će sasvim sigurno od prvog minuta po krilu zaigrati Nikola Terzić.

Sa aspekta forme, ovako posložena stvarnost neće zadavati glavobolju Aleksandru Stanojeviću kod sastavljanja startne ekipe, jer Terzić igra neuporedivo bolje od Jovića cele ove sezone. Problem može predstavljati ukoliko Terzić bude zatražio izmenu, jer u tom slučaju na krilo bi morao da ide Lutovac ili Holender i na tome se ne bi sve završilo.  Ova izmena iznudila bi još jednu promenu u timu, sve zbog poštovanja pravila o igranju "bonusa" tokom svih 90 minuta.

FK Partizan
Saša Zdjelar

Sve osim ulaska u igru "bonusa" centarfora Marka Milovanovića bilo bi urađeno na štetu kvaliteta igre, jer već je dokazano da mladi Lazar Pavlović nije prava zamena za Bibarsa Natha, a o trećem bonus rešenju skoro da se i ne može pričati kad ne postoji. Međutim, i kod ulaska Milovanovića postoji "ali". Pod pretpostavkom da se Stanojević neće odreći Rikarda, to bi onda značilo da Partizan prelazi na igru sa dva špica, a veliko je pitanje da li će trenutni rezultat tražiti toliki rizik u igri.      

FK Partizan
Lazar Marković

Takođe, postoji opcija i sa Lazarom Markovićem u startnoj postavi, bez Natha, što bi donelo veću brzinu u igri, ali bi stvorilo velike probleme u distribuciji lopte ka Rikardu i krilnim igračima. Zato je izvesnija postava sa izraelskim reprezentativcem od starta, dok bi kapiten ekipe čekao šansu sa klupe.

Ovako bi mogao da izgleda tim Partizana za 167. veliti derbi: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Menig, Natho, Terzić - Rikardo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike