Da je bilo samo do rang-liste, „orlovi“ bi igrali na EP

13.11.2020

08:47 >> 13:05

0

Autor: D. B.

Srbija je trenutno 30. najbolja reprezentacija na svetu i najbolje rangirani tim iz Evrope koji neće igrati na sledećem velikom fudbalskom takmičenju

Da je bilo samo do rang-liste, „orlovi“ bi igrali na EP
Copyright MN Press

Svakog meseca pročitamo vest o tome koje mesto na rang-listi FIFA zauzima Srbija. “Orlovi” su trenutno po rangu 30. reprezentacija na svetu. Složićete se, nije sjajno, ali nije ni dramatično. Onako, sredina, kao što je to slučaj i sa igrama reperezentacije.

Pročitajte još: Ko su timovi koji mogu samo da sanjaju plasman na EP

Ali ako nam je ova rang-lista najboljih fudbalskih reprezentacija sveta relevanta i može nešto da pokaže, onda bismo mogli i da se s njom “konsultujemo” i shvatimo da li je bilo očekivano da zaigramo na Evropskom prvenstvu prvi put posle 20 godina. Da, sada je ta prilika prošla. Odneli su je taktički odlično postavljeni Škoti pobedom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

FIFA lista kaže da je Srbija najbolje rangirana selekcija iz Evrope koja nije uspela da se plasira na EP. I to bi trebalo da bude jasan indikator da nismo ostvarili očekivani cilj. Dakle, ispred Srbije od nacionalnih timova Starog kontineta plasman na EP obezbedili su: Belgija (prvo mesto na FIFA lisit), Francuska (2), Engleska (3), Porutgalija (5), Španija (6), Hrvatska (9), Italija (12), Danska (13), Nemačka (14), Holandija (15), Švajcarska (16), Poljska (18), Švedska (19), Vels (20), Ukrajina (23) i Austrija (25).

Od onih timova koji su lošije plasirani od Srbije na listi FIFA, a nadmetaće se na sledećem EP, tu su Turska (33), Rusija (34), Slovačka (37), Škotska i Češka (dele 45. mesto), Mađarska (47), Finska (55), dok je ekipa sa najslabijim rejtingom koja će igrati na kontinetalnom šampionatu nacionalni tim Severne Makedonije.

Pročitajte još: Bez koliko novca je FSS ostao posle poraza od Škotske

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike