Ove moćne stihove iz Biblije treba čitati svaki dan

02.06.2022

15:30

0

Autor: M. J.

Donose mir i isceljenje duše

Ove moćne stihove iz Biblije treba čitati svaki dan
Isus Hrist - Copyright Profimedia

Cilj u životu svakog čoveka je da ima mir u duši, kada to imamo onda nam je sve na svom mestu. Do toga se ne dolazi baš lako ,prvo moramo imati veru, nadu, trpljenje, strpljenje kako bi došli do mira i spasenja. Sveto Pismo je od Boga dato kako bi se ispravljali i sledili njegov put, a reči iz Biblije mogu vam promeniti život.

Pixabay
 

Voli bližnje

​Ljubazni! kad je ovako Bog pokazao ljubav k nama, i mi smo dužni ljubiti jedan drugoga. Boga niko ne viđe nikad: ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji, i ljubav je njegova savršena u nama.

1. Jovanova 4: 11-12

Tvoj odnos prema ljudima određuje tvoj odnos prema Bogu. Kako možeš voljeti nekoga koga ne vidiš, ako mrziš onoga koga vidiš?

Voli ljude. Brini se o njima. Od današnjeg dana počni sa jednostavnim osmjehom i lijepom riječi za one koji su ti u blizini. Tada, kako Biblija obećava, ljubav će se u tvom srcu uvećavati.

Voli neprijatelje

​A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone;

Matej 5: 44

Zapamti: negativnost izaziva negativnost. Ako na neke loše stvari reagujemo negativno, vatra će se samo rasplamsati. Jedini način da se ona ugasi – je odgovoriti dobrom na zlo. Pri tom, ne samo vidno, već iskreno, iz sveg srca.

Pixabay
 

Razmisli o onima koji su te povredili, uvredili, izdali. Shvati, da je njima gore nego tebi, jer ako oni povređuju druge, znači da su i oni sami povređeni. Traži od Boga za one koji su te uvredili iscjeljenje i mir i viećeš neverovatne promoene!

Imaj vjeru u Boga

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

​Filipljanima 4:6-7:

Pročitajte i  Kako su nastali nazivi za rodbinu: Svekrva je najgore prošla
Imati veru – znači ne brinuti. Apsolutno. Nimalo. Otkrijte Bogu svoje zahteve, potrebe, želje i čekajte odgovore sa verom! Oni će sigurno doći!

A ako vječno brineš, sumnjaš, navaljuješ na sebe i svoj život negativ – to često blokira Božji odgovor za tebe. Uzdanje u Boga donosi duboki mir u srcu.


​Praštaj

I kad stojite na molitvi, praštajte ako šta imate na koga: da i Otac vaš koji je na nebesima oprosti vama pogreške vaše.

Marko.11: 25
Možeš se moliti čak i danima, ali ako u tvojoj duši živi nepraštanje, ti si odsječen od Božje milosti, i shodno tome, od Njegovog blagoslova.

Ponavljam još jednom: tvoj odnos prema ljudima opređeljuje odnos Boga prema tebi!
Ne odustaj!

24sedam/M. Sh
 

​Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se. Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvoriće mu se.

​Zovi me, i odazvaću ti se, i kazaću ti velike i tajne stvari, za koje ne znaš.

Jeremija 33: 3

​Ponekad, za izlazak na novi nivo života, moraš se iskreno od srca požaliti Bogu. Kriknuti. Viknuti. Da ti je svega dosta, da nemaš snage, da više tako ne možeš. Takav iskren “krik duše” otvara vrata “nedostupnog” za nešto što ranije nijesi zno. Doći će novo razumevanje, otkrovenje, novi obrt. Bog je tako obećao, a On nikada ne laže.

Odredi svoju meru

Dajite, i daće vam se: meru dobru i nabijenu i stresenu i preopunu daće vam u naručje vaše. Jer kakvom merom dajete onakom će vam se vratiti.

Luka 6: 38
Ovaj stih jasno govori da ti sam određuješ, šta ćeš dobiti u životu. Kako ti mjeriš – tako će i tebi odmjeravati. Kako ti sudiš o nečemu ili nekom – isto tako će se i tebi suditi.

Ako si pohlepan – ne očekuj velikodušnost od drugih. Ali ako si “davalac” u životu (vremena, snage, finansija) – nije iznenađujuće kad ti se još više vrati!

Izučavaj Bibliju

Neka se ne rastavlja od usta tvojih knjiga ovoga zakona, nego razmišljaj o njemu dan i noć, da držiš i tvoriš sve kako je u njemu napisano; jer ćeš tada biti srećan na putovima svojim i tada ćeš napredovati.

Isus Navin 1: 8

Proučavanje Božje Rieči će vam obezbiediti uspeh u svakoj oblasti života. Upravo iz Biblije dolazi istinska mudrost, razumijevanje toga kako zaista sve funkcioniše.

Želiš li da budeš mudar, efikasan, srećan? Od danas počni da čitaš Bibliju, makar jedan stih dnevno, i razmišljaj o pročitanom. Tvoje mišljenje će početi da se mijenja, a shodno tome i kvalitet života.

24sedam/M. Sh
 

​Traži utehu u Bogu

Teši se Gospodom, i učiniće ti šta ti srce želi.

Psalam 37:4
Kada ti je teško, bolno, loše – idi prema Bogu. Ako kreneš prema ljudima, alkoholu, narkoticima i drugim dopinzima – dobićeš privremen efekat, koji neće delovati na realnost.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike