Ilon Mask planira da zaštiti život na zemlji, evo i kako

21.07.2022

08:05

0

Autor: A.G.

„Tesla treba da zaštiti život na Zemlji, SpaceX da produži život dalje", napisao je na Tviteru

Ilon Mask planira da zaštiti život na zemlji, evo i kako
Ilon Mask - Copyright Patrick Pleul/Pool via AP

Ilon Mask je verovatno najpraćenija osoba na svetu. Tome je najviše sam doprineo, jer pored toga što je najbogatiji čovek na svetu, on je ekcentrik koji sanja snove koji menjaju čovečanstvo.

Pripisivali su mu svašta, ali sada ni oni što ga osporavaju, ni oni što mu daju podršku, nemaju prostor za manipulaciju kada govore o njegovoj misiji.

U sred rata sa Tviterom, Ilon Mask na istoj mreži objavljuje reči koje izazivaju veliku pažnju.

„Tesla treba da zaštiti život na Zemlji, SpaceX da produži život dalje.“ 

Jedan od korisnika ga je upitao kako on to misli da učini. Mask je ukazao da Tesla planira da snizi cene automobila ako se inflacija ne smiri. Suludo je da očekujemo da hoće. Već znamo da neće i da će se samo povećavati. Politička volja je usmerena na njeno povećanje širom sveta, jer da nije, do sada bi se svi konflitki rešili, odnosno ne bi ni imali posledice ovih razmera da one nisu bile cilj.

AP Photo/Ringo H.W. Chiu, File
 

Tesla je tokom prošlog meseca, povećao cene svojih električnih automobila u celoj liniji. Neki od modela su sada skuplji za čak 6.000 dolara. Prema izveštaju iz istog meseca vidi se da je ova kompanija otpustila i neke od svojih radnika, prenosi In.investing.com.

Nova izjava Maska da će se cene vozila ipak sniziti nakon prvobitnih postupaka, pokazuju jedan snažan zaokret. Ilon Mask bi se novim cenama po ko zna koji put otvoreno suprotstavio političkoj volji moćnika.

AP Photo/Susan Walsh, File
 

Izgleda da je on samo neko vreme posmatrao kuda se svetska ekonomija zaputila i očigledno mu se taj put ne dopada.

Običan čovek kao pojedinac može samo bespomoćno da gleda u veliki reset, ali Ilon Mask kao pojedinac, može da utiče na svetske tokove. Međutim, prvo bi trebalo da sačekamo da cene zaista padnu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike