Mask ima preče probleme, zato ne kupuje Tviter

09.07.2022

07:24

0

Najbogatiji čovek sveta i izvršni direktor „Tesle“, Ilon Mask, ima probleme u osnovnom biznisu i zbog toga ne kupuje društvenu mrežu

Mask ima preče probleme, zato ne kupuje Tviter
navigacija kola - Copyright AP Photo/Gillian Flaccus

Ilon Mask neće kupiti društvenu mrežu Tviter zbog, kako je naveo, višestrukog kršenja pojedinih odredbi ugovora.

Mask je bio spreman da za kupovinu mreže plati 44 milijarde dolara, a deonice ove društvene mreže su pale za šest odsto, preneo je Rojters.

Ovim se, navodi agencija, privela kraju saga o tome da li će najbogatiji čovek sveta, koji je napravio sporazum o kupovini Tvitera u aprilu, postati njegov većinski vlasnik.

AP piše da nije poznato da li će odbor Tvitera prihvatiti odštetu od milijardu dolara ili će poravnanje potražiti na sudu.

Naizgled izvesna, Maskova kupovina Tvitera u suštini nikada nije bila na čvrstim nogama jer je od njegove najave da bi mogao da je kupi bilo problema i sa jedne i sa druge strane.

U međuvremenu, Maskov osnovni biznis, proizvodnja električnih automobila, zapao je u krizu i pre dve nedelje je on rekao da su njegove gigafabrike u SAD i Nemačkoj prave „spalionice novca“ jer gube milijarde dolara, i da će možda morati da neke zatvori.

To je već urađeno sa fabrikom u Šangaju, koja je presudna za veliko učešće „tesli“ nsa prestižnom kineskom tržištu.

Gubitak nije zbog manje tražnje za skupim e-automobilima već zbog toga što ne mogu da se naprave u dovoljnom broju zbog nestašice baterija i prekida tokova snabdevanja iz Kine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike