Konačno se gasi Google Hangouts u novembru

29.06.2022

12:00

0

Autor: M. J.

Mesto ustupa nasledniku Google Chatu

Konačno se gasi Google Hangouts u novembru
profimedia-0506215705 - Copyright Profimedia

Kraj Google Hangouts servisa se najavljuje još od 2019. godine, a u novembru bi to moglo zaista da se dogodi. U pitanju je Google aplikacija za razmenjivanje poruka, koja je komunikacijom između korisnika vladala od 2013. do 2016. godine.

Profimedia
 

Hangouts  je do danas ostao najuspešnija Google aplikacija za slanje poruka, a sada ustupa mesto nasledniku. U pitanju je Google Chat, novi servis pred kojim je veliki izazov – stariji Hangouts je zabeležio čak pet milijardi preuzimanja, a u jednom trenutku je čak na sebe preuzeo Android SMS dužnosti. To znači da je lestvica visoko postavljena.

 

Pexels
 

 

Korisnici se već usmeravaju ka Google Chatu, a u pitanju je solidna zamena koja podržava sve ono što je nudio Hangouts. Kada je desktop u pitanju, tu je https://chat.google.com/ – web aplikacija koja je već spremna za preuzimanje, dok su za iOS i Android tu nove Chat aplikacije. Novi klijent je implementiran i u Gmail.com, tako da korisnici mogu da budu mirni.

 

Pexels
 

Za mir je neophodna sigurnost, na primer mogućnost da se sačuvaju stare poruke. Iz kompanije Google kažu da Chat čuva sve razgovore još od 2005. godine, dakle iz vremena Google Talka, a podaci mogu da se preuzmu i preko Google Takeout.

Pixabay
 

I tu nije kraj promenama – Google video aplikacije su takođe pred velikom transformacijom, jer se Google Meet i Google Duo spajaju i staju pod jedan kišobran (Meet brend ostaje).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike