Gugl poslao pismo zaposlenima: Pređite u države gde je abortus legalan

26.06.2022

23:07

0

Autor: 24sedam

U imejlu piše da zaposleni u Guglu mogu „da se prijave za preseljenje bez ikakvog objašnjenja“ i da će nadležni u kompaniji „biti svesni situacije“ prilikom procesiranja njihovih zahteva

Gugl poslao pismo zaposlenima: Pređite u države gde je abortus legalan
Pixabay

Nakon odluke Vrhovnog suda SAD da praktično poništi univerzalno pravo na legalni abortus, Fiona Čikoni, direktorka Gugla, poslala je imejl zaposlenima obaveštavajući ih o Guglovoj reakciji na ovu presudu.

U imejlu piše da zaposleni u Guglu mogu „da se prijave za preseljenje bez ikakvog objašnjenja“ i da će nadležni u kompaniji „biti svesni situacije“ prilikom procesiranja njihovih zahteva.

Presuda Vrhovnog suda ne čini abortus nezakonitim na federalnom nivou. Umesto toga, prepušta odluku pojedinačnim vladama saveznih država. Brojne savezne države su odmah ograničile prava na abortus, poput Luizijane, Misurija i Kentakija. Druge države, poput Kalifornije, gde je sedište Gugla, obećale su da će štititi pravo na abortus unutar svojih granica.

 

Pismo prenosimo u celosti:

Zdravo svima,

Jutros je Vrhovni sud SAD doneo presudu koja je praktično poništila univerzalno pravo na abortus.

Ovo je radikalna promena za našu zemlju i značajano će uticati na živote mnogih, a naročito žena. Svako će reagovati na svoj način, ali vas molim da vodite računa o tome kako se vaše kolege osećaju i ophodite se jedni prema drugima sa poštovanjem.

Pravičnost je sastavni deo našeg poslovanja i jako smo zabrinuti kako će ova odluka uticati na živote i zdravlje naših zaposlenih. Trudićemo se da pružamo informacije o reproduktivnom zdravlju na svim našim platformama i osmišljamo dodatne mehanizme za zaštitu privatnosti korisnika.

Kako bismo izašli u susret zaposlenima, obaveštavamo vas da kompanijsko zdravstveno osiguranje pokriva medicinske procedure izvedene u drugim saveznim državama.

Zaposleni u Guglu takođe mogu podneti zahtev za preseljenje bez ikakvog objašnjenja, a oni koji nadgledaju proces biće svesni situacije. Ako vam je potrebna dodatna podrška, na raspolaganju su vam je i naš centar za konsultacije, a u narednim danima ćemo organizovati sesije podrške za „Guglovce“ širom SAD.

Slobodno se oslonite na Gugl zajednicu i ne ustručavajte se da zatražite pomoć. I naravno, brinite jedni o drugima.

Pismo stiže nakon najava drugih tehnoloških giganata, poput Mete i Amazona, da će plaćati zaposlenima abortus u drugim saveznim državama, uključujući putne troškove.

Bonus video:

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi