Oprezno sa ažuriranjem za Windows možete ostati bez interneta

27.06.2022

09:30

0

Autor: M. J.

Windows 10 i 11 pate od problema sa Wi-Fi-em nakon najnovijeg ažuriranja, ali je zadržavanje prethodne verzije i dalje rizičnije

Oprezno sa ažuriranjem za Windows možete ostati bez interneta
kompjuter - Copyright Pexels

Najnovija bezbednosna ažuriranja za Windows izazivaju probleme. Na prvi pogled, ovo je problem koji želite da izbegnete. Kao što je Microsoft potvrdio, verzije KB5014699 (Windows 10) i KB5014697 (Windows 11) uzrokuju da funkcija Wi-Fi hotspot potpuno prestane da radi. Ne samo da nećete moći da ga podesite, već i internet veza sa vašim uređajem može prestati, bez mogućnosti ponovnog povezivanja.

Pexels
 

1.Windows 11 version 21H2
2.Windows 10 release 21H2
3.Windows 10 release 21H1
4.Windows 10 version 20H2
5.Windows 10 Enterprise LTSC 2019
6.Windows 10 Enterprise LTSC 2016
7.Windows 10 Enterprise 2015 LTSB
8.Windows 8.1
9.Windows 7 SP1

Pixabay
 

Baš kao i na telefonu, Wi-Fi hotspot funkcija se koristi za emitovanje vaše veze na druge uređaje. Ovo je odlično ako vaš računar podržava 4G ili 5G, ali može da deluje i kao ekstender za vašu kućnu Wi-Fi vezu, omogućavajući da više oblasti bude u dometu. Nemogućnost pristupa ovoj funkciji je dosadna, ali suštinski ne utiče na povezivanje sa pristupnom tačkom drugog uređaja. Ako se oslanjate na mobilne podatke vašeg telefona kada širokopojasni pristup prestane, ovo će i dalje raditi.

Pexels
 

Ovo je jedan od razloga zašto ažuriranje uređaja ima mnogo smisla. Osim ako ranije niste uključili mobilnu pristupnu tačku, malo je verovatno da će problem uticati na vas. Štaviše, Microsoft preporučuje lako rešenje.

Pixabay
 

Samo idite na Settings  Network & internet  Mobile hotspot i kliknite na prekidač na poziciju „Off“. Ali bez sumnje najveći razlog da i dalje ažurirate svoj uređaj je ozbiljna bezbednosna greška od koje se čuvate – „Follina“ ranjivost koristi zlonamerne Microsoft Word dokumente da preuzme kontrolu nad vašim računarom, instalira programe, prikuplja lične podatke ili kreira nove korisničke naloge.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike