Revolucija: Bil Gejts planira da pametne telefone zameni sa elektronskim tetovažama (VIDEO)

12.03.2022

18:58

1

Američka biotehnološka kompanija "Chaotic Moon", proizvodi elektronske tetovaže, u kojima se prikupljaju i analiziraju podaci koji se nalaze u ljudskom organizmu

Revolucija: Bil Gejts planira da pametne telefone zameni sa elektronskim tetovažama (VIDEO)
Leon Neal/Pool Photo via AP

Suvlasnik „Majkrosofta“, Bil Gejts najavio je da će pametni telefoni uskoro postati prošlost, jer će ih zameniti elektronske tetovaže koje se u tankom sloju nanose na kožu.

Softverski magnat, investitor i filantrop Bil Gejts postao je svojevrsni guru nove realnosti u kojoj čovečanstvo živi. U novom projektu predvideo je novu vrstu tehnologije koja će zameniti pametne telefone. 

Američka biotehnološka kompanija "Chaotic Moon", proizvodi elektronske tetovaže, u kojima se prikupljaju i analiziraju podaci koji se nalaze u ljudskom organizmu.

Kako se navodi iz kompanije, dobijeni podaci koristiće se u medicinske svrhe, kako bi bila omogućena bolja prevencija bolesti i poboljšanje fizičke spremnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ViaTec (@viatecnologica)

 

Tetovaže će izgledati kao mali senzori na koži, a trenutno su u fazi razvoja i radi se na njihovom unapređenju.

Ideja Bila Gejtsa je da elektronske tetovaže imaju mnogobrojne mogućnosti koje će u potpunosti zameniti pametni telefon.

Elektronska tetovaža je u fazi razvoja. Poznato je da će se nanositi na kožu malim senzorima i trekerima koji šalju i primaju informacije preko specijalnog mastila koje provodi struju.

Kada će se pomenuti proizvod pojaviti na tržištu nije naglašeno, ali se zna da Bil Gejts sa svojim timom intenzivnoradi na projektu.

Bonus video
https://video.24sedam.rs/biznis/video/1188-24sedam-otkriva-koliko-kosta-pravi-med-a-za-koju-cenu-se-ide-u-zatvor#brid_cp_my-player

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS