Bil Gejts tvrdi da može da zaustavi sledeće pandemije: Sve opisao u knjizi u kojoj je predložio konkretne korake

09.02.2022

15:22

0

Gejts je dugo bio zagovornik iskorenjivanja bolesti vakcinacijom, a tokom pandemije koronavirusa postao je jedan od vodećih svetskih zagovornika cepiva

Bil Gejts tvrdi da može da zaustavi sledeće pandemije: Sve opisao u knjizi u kojoj je predložio konkretne korake
Bil Gejts - Copyright AP Photo/Elaine Thompson, File

Suosnivač „Majkrosofta" Bil Gejts napisao je knjigu u kojoj je sažeo „lekcije koje možemo naučiti“ iz pandemije kovida 19, tvrdeći da, ulaganjem u zdravstvo, vakcine i „globalni nadzor patogena“, još jedna pandemija kao što je ova može biti sprečena.

Gejts je najavio knjigu na svom blogu u utorak. Predviđeno za objavljivanje u maju, knjiga će opisati „konkretne korake koje možemo preduzeti ne samo da zaustavimo buduće pandemije već da u tom procesu obezbedimo bolju zdravstvenu zaštitu za sve širom sveta“.

Softverski tajkun je takođe obećao da će čitaocima pisati o svojim „redovnim razgovorima sa liderima javnog zdravlja kao što su Entoni Fauči i Tedros Adhanom Gebrejesus“ i da će objasniti svoje viđenje „vakcina koje zaustavljaju talase“ virusa.

Gejts je dugo bio zagovornik iskorenjivanja bolesti vakcinacijom. Tokom pandemije koronavirusa postao je jedan od vodećih svetskih zagovornika vakcina, redovno se pojavljujući na televiziji kako bi apelovao na javnost da primi cepivo.

Čak i kada se pojavila sada dominantna varijanta omikrona i kada su najvakcinisane zemlje širom sveta zabeležile skokove u broju novozaraženih i umrlih, Gejts je tvrdio da je buster doza vakcine ključno oružje u zaustavljanju prenošenja i širenja kovida 19.

Gejts je takođe ohrabrio vlade da se pripreme za buduće pandemije i biološke napade finansiranjem „Igre klica“, što bi ih koštalo „desetine milijardi“ dolara. Pre izbijanja kovida 19, Gejts je finansirao takvu vežbu 2019. Vežba je bila model širenje „novog zoonotskog koronavirusa koji se prenosi sa slepih miševa na svinje i ljude“, koji je na kraju zarazio 80-90 odsto svetske populacije pre nego što je postao endem.

Učešće softverskog magnata u vežbi, zajedno sa njegovim navedenim ciljem da vakciniše svet, učinilo ga je metom brojnih teorija zavere. U svojoj objavi na blogu od utorka Gejts je rekao da će njegova predstojeća knjiga objasniti „kako je bilo postati predmet teorija zavere“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike