Malaga, destinacija za leto i zimu

24.11.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Malaga je po broju stanovnika peti grad u čitavoj Španiji

Malaga, destinacija za leto i zimu
Copyright Profimedia

Ovaj krajnji jug Španije, poznat i kao Obala Sunca, ima da ponudi mnogo toga zanimljivog, a u lepotu i šarm ovog mediteranskog grad potpuno će vas oduševiti.

Profimedia
 

Malaga je po broju stanovnika peti grad u čitavoj Španiji, deo je Andaluzije, najjužnije španske regije i njen veliki značaj se ogleda u tome što se nalazi na turistički najrazvijenijoj obali Španije.

Profimedia
 

Ova obala Sredozemnog mora, Costa Del Sol,  je poznata po velikom broju sunčanih sati i dana na godišnjem nivou oko 300 dana godišnje i, neki kažu, krasi je najprijatnija klima u Evropi. Zato je primamljivo Malagu posetiti tokom zimskih meseci.

Profimedia
 

Široke avenije, drvoredi visokih palmi uz more, ulice, jesu zaštitni znak Malage, koja je daleko više od običnog primorskog grada. Mnogi uređeni parkovi i vrtovi sa fontanama i raznovrsnim tropskim rastinjem jesu mesta koja ćete retko gde videti.

Profimedia
 

Poznato da je Malaga bila pod različitim kulturnim uticajima tokom istorije, pa ćete biti u prilici da se susretnete sa raznoraznim istorijskim tekovinama iz davnina. Ovde se oraganizuju i brojni festivali, od kojih je napoznatiji Feria de Malaga, koji se odigrava u čast dolaska katoličkih kraljeva koji obeležava kraj mavarske vladavine.

Šta videti u Malagi?

Andaluzija je zemlja flamenka, koride, tapasa, pa ne propustite da u Malagi posetite i provedete jedno veče u nekom od flamenko klubova i vidite kako to rade profesionalci. Noćni život Malage je na veoma dobrom glasu, pa sigurno nećete imati problema da pronađete mesto za provod. Ono što je neko nepisano pravilo je da klubovi i barovi počinju da žive tek nešto pred ponoć, a provod je zagarantovan do ranih jutarnjih časova.

Profimedia
 

Pikasov muzej u Malagi

Pikasov muzej se nalazi u centralnoj zoni grada, nedaleko od katedrale. Sadrži kompletan skup dela iz različitih slikarskih faza ovog slavnog umetnika. On je jedan od najposećenijih atrakcija u Malagi. Stalnu postavku ovog muzeja čine dela koja su u ovu svrhu dali njegova supruga i unuk.

Profimedia
 

Vinarija Antiqua Casa De Guardija

Nikako nemojte propustiti čuvenu najstariju tavernu u Malagi – Vinarija Antiqua De Guardija koja čudnim spletom prostorija zauzima veliku površinu. Čini se kao da je vremenom nadograđivana. Pored burića sa nazivima mnogih vrsta vina koje se proizvodi u Malagi, na zidovima ćete imati priliku da vidite sve poznate ličnosti koje su ikada kročile ovde. Tako se na fotografijama mogu videti Havijer Bardem, Penelope Kruz, Banderas i mnogi drugi.

Možete naručiti po času vina koje želite da probate ili flašu. Cena su raznovrsne, što donekle govori i o kvalitetu, ali nisu previsoke i nepristupačne. Ova vinarija je jedna od najstarijih u gradu i predstavlja jedno od neizostavnih turističkih tačaka svih posetilaca. Ovo je poznata vinska regija Evrope, pa uz domaća vina, na raspolaganju su vam i tapasi, pa je samo pitanje za šta ćete se odlučiti.

Profimedia
 

Alcazaba tvrđava – simbol Malage

Ova tvrđava se nalazi na brdu nedaleko od obale, odakle se pruža predivan pogled na čitav grad, luku i more. Posebno je lepo otići u kasnijim popodnevnim satima, u vreme zalaska sunca.

Plaža La Malagueta

Plaža La Malagueta je nezaobilazna atrakcija u Malagi bilo da ste došli tokom leta, kada vas plaža možda i najviše zanima, ili tokom zime. Na malaškoj plaži vam nikada neće biti dosadno jer predstavlja jedno od značajnijih mesta sastajanja, jedino mesto gde možete probati čuvenu ribu pečenu na žaru i gde ćete i u zimskim danima uzivati u pogledu na more iz nekog od kafića ili restorana. Tokom toplih dana, iako je zvanično zima, ne treba da vas iznenadi i poneki malažanin koji se sunča na plaži. Kao i u svim mediteranskim gradovima, plaža i sunce su ovde stil života.

Profimedia
 

Zima u Malagi je posebno zanimljiva,a tokom decembra, kada temperatura može biti i do 20 stepeni, ima posebnu čar. Tada istovremeno možete uživati tokom dana šetajući plažom na suncu, a uveče u prelepo dekorisanom gradu, posebno u centralnim ulicama koje tih dana zaista magično izgledaju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike