Skijanje u Kranjskoj gori i zimovanje u Sloveniji postali su hit za srpske turiste

21.11.2022

19:37

0

Autor: 24sedam

Nekad je važila za najlepši jugoslovenski ski-centar

Skijanje u Kranjskoj gori i zimovanje u Sloveniji postali su hit za srpske turiste
Krainska Gora - Copyright Printskrin/yotube/Slovenia Walks & Views

Kranjska gora u Sloveniji je bila i ostala među Srbima veoma popularna turistička destinacija tokom zimskih meseci, kada sneg zabeli i zamiriše kuvano vino sa cimetom. Ili možda rakija od borovnice - borovničevec, na koju su Slovenci izuzetno ponosni.

Printskrin/yotube/Slovenia Walks & Views
 

Nedaleko od Kranjske gore se nalazi granica sa Italijom i Austrijom. To znači da pored skijanja sebi možete priuštiti i izlet do nekog obližnjeg skijališta u susednoj zemlji.

Printskrin/yotube/Slovenia Walks & Views
 

Nalazi se u dolini između Julijskih Alpa i Karavanke, zimi je idealna destinacija za ljubitelje zimskih sportova, a leti za planinare. Kranjska gora je nekada važila za najlepši jugoslovenski ski-centar, a danas za najlepši ski-centar Slovenije.

Ovaj gradić koji jedva broji 1.000 stanovnika nalazi se na 800 metara nadmorske visine.

Posećena tokom čitave godine zbog čistog vazduha i divne prirode,u njenoj blizini se nalazi i čuveni nacionalni park Triglav.

Printskrin/yotube/Slovenia Walks & Views
 

Ski-staze

Nema tog skijaša koji nije čuo za Planicu, gde se održava svake godine Svetski kup u skijanju i skijaškom trčanju. Skakaonica Planica spada među najveće na svetu. U sklopu nordijskog centra Planica nalaze se sedam skakaonica, vidikovac, muzej Planica, aerodinamički tunel i ugostiteljski objekat. Postoje park i ski-staza prilagođena deci. Ovde se organizuje i jedno od najuzbudljivijih spuštanja niz čelično uže.

Printskrin/yotube/Slovenia Walks & Views
 

Udaljenost

Beograd je od Kranjske gore udaljen 620 kilometara. Stiže se laganom vožnjom auto-putem Beograd – Zagreb – Ljubljana. Nakon obilaznice oko Ljubljane vozite se putem Kranj – Jesenice – Kranjska gora. Ukoliko se odlučite za avio-prevoz, aerodrom je od skijališta udaljen 66 kilometara.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike