Čudna šuma vila i čarobnjaka u kojoj se morate držati leve strane

27.10.2022

16:22

0

Njenoj dugoj istoriji svedoči više od 3.000 novčića iz rimskog doba koje su otkrili radnici sredinom 19. veka tokom uređenja šume

Čudna šuma vila i čarobnjaka u kojoj se morate držati leve strane
Šuma - Copyright Profimedia

Puzzlewood je engleska šuma, savršena destinacija za sve zaljubljenike u knjige i filmove o vilenjacima, šumskim stvorenjima, mitologiji i čarobnjacima, jer izgleda kao mesto na kome će svi oživeti. Zato i ne čudi što je poslužila i kao set za snimanje brojnih filmova i serija.

Ovde su snimani Hari Poter, Star Wars, Merlin i mnogi drugi.

Stara šuma postala je hit u Engleskoj. Prostire se na gotovo 6 hektara površine, a njenim prostranstvima hodalo se i u doba starih Rimljana.

Profimedia
 

Njenoj dugoj istoriji svedoči više od 3.000 novčića iz rimskog doba koje su otkrili radnici sredinom 19. veka tokom uređenja šume. Naime, uređen je put kroz šumu i sagrađeno nekoliko drvenih mostova kako bi se olakšala šetnja uz minimalnu ljudsku intervenciju.

Isprepleteno drveće i grane koje putuju u svim smerovima, neobične formacije kamenja prekrivene mahovinom, pećine, mostovi od korenja drveća, čine je zaista posebnom pa nije ni čudo što privlači toliko turista.

Profimedia
 

Da ne bi došlo do gužve i da bi svako mogao u miru uživati u pogledu, u šumi od skoro vlada pravilo hodanja levom stranom.

Do Puzzlewood-a je lako doći putem, a za dodatnu zabavu poslužiće i Puzzlewood aplikacija na koja vas uključuje u interaktivnu igru, lov na rimsko blago.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike