Da li biste odseli u ovom starom vozu koji visi iznad reke pune divljih životinja? (FOTO)

04.10.2022

12:32

0

Autor: 24sedam

Sto godina star voz bogate istorije pretvoren je u luksuzni hotel u Južnoj Africi

Da li biste odseli u ovom starom vozu koji visi iznad reke pune divljih životinja? (FOTO)
profimedia-0680789282 - Copyright Profimedia

Zamislite da gledate bebu nilskog konja kako luta u svom prirodnom staništu direktno iz vaše spavaće sobe. Ovo je samo jedno iskustvo koje je navelo ljubitelje divljih životinja u, sigurno jedan od najkreativnijih hotela u celoj Južnoj Africi.

Kruger Shalati je nekada bio luksuzni voz koji je sada preuređen u luksuzni hotel koji trajno stoji na mostu Selati sa odličnim pogledom na reku Sabie. 

Poslednji voz je ovom rutom prošao davne 1973. godine i tada bi se preko noći parkirao tačno na mesto na kome je sada postavljen Kruger Shalati.

Profimedia
 

“Inspiracija je došla od istorijskog mosta”, rekao je predstavnik hotelskog projekta. 1920 -ih, kada je nacionalni park proglašen, ovo je bio jedini način na koji ste mogli posetiti park kao gost. Voz je i tada bio parkiran na istom mostu preko noći u sklopu putovanja železnicom – bila je to jedna od najpopularnijih ruta".

Profimedia
 

Unutar voza nalaze se sobe sa staklenim stenama kako bi putnici ceo dan uživali u prostranim pogledima. Voz takođe dolazi sa sopstvenom palubom i bazenom tako da gosti mogu sigurno da plivaju visoko iznad krokodila, nilskih konja, bivola i slonova koji dolaze u reku ispod mosta.

Profimedia
 

Naravno cena noćenja u ovom hotelu nije mala, za jedno noćenje za dve osobe mora se izdvojiti oko 1000€.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike