Na 400 metara od tla čekaju vas udobni kreveti i gurmanska večera, ali do smeštaja na planini nema prevoza

26.09.2022

14:04

0

Autor: 24sedam

Odmor za najhrabrije

Na 400 metara od tla čekaju vas udobni kreveti i gurmanska večera, ali do smeštaja na planini nema prevoza
profimedia-0252765698 - Copyright Profimedia

Za avanturiste koje zanima kako je to spavati u ptičjem gnijezdu ili divovskoj boci, na platformi Airbnb iznajmljuju se prozirne kapsule na visini od 400 metara od tla.

Napravljene su od kvalitetnih i otpornih materijala pa nema straha od pucanja ili nezgoda koje donose loši vremenski uslovi. Nalaze se u blizini nekadašnjeg glavnog grada Inka koju nazivaju i pupkom sveta, a među svetskim putnicima poznat je i kao polazna tačka prema Maču Pikču.

Profimedia
 

Da biste se odmorili u kapsulama Skylodge, osim novca za putovanje potrebno je i ponešto avanturističkog duha, a pomaže i ako nemate strah od visine. Kako biste se nagradili pogledom na mističnu Urubamba dolinu, poznatu i pod imenom Sveta dolina Inka, uživali u gurmanskoj večeri uz vino i doručak prema izboru domaćina, potrebno je popeti se do svog smeštaja, što početnicima nije lako, piše putokaz.me.

Profimedia
 

Ipak, domaćini kažu da je samo jedna noć s pogledom na hiljade zvezda iskustvo koje se ne zaboravlja te da vredi svih napora.

Prema komentarima posetioca domaćini su izrazito strpljivi, komunikativni i zabavni, a iskustvo spavanja u "planinskom akvarijumu" smatraju superuzbudljivim iskustvom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike