Stručnjak za putovanja objašnjava zašto nikada ne bi trebalo da odsednete u hotelskoj sobi na ovim spratovima

23.02.2022

16:30

0

Autor: 24sedam

Bezbednost pre svega!

Stručnjak za putovanja objašnjava zašto nikada ne bi trebalo da odsednete u hotelskoj sobi na ovim spratovima
profimedia-0537379123 - Copyright Profimedia

Stručnjak za bezbednost putovanja Lojd Figin objasnio je zašto bi svako ko boravi u hotelu trebalo da izbegava boravak iznad četvrtog sprata ako je moguće. Takođe ne preporučuje ni da budete ispod drugog sprata.

To znači da vam ostaju samo dva sprata na kojima možete bezbedno boraviti, ako planirate da poslušate njegov savet.

Naime, bivši vojnik koji je postao guru putovanja, rekao je da smatra da treba da ostanete samo između drugog i četvrtog sprata jer je najbezbednije ako dođe do požara.

Profimedia
 

U razgovoru za „Sun Online Travel“ kaže:

 - "Kada stignete u hotel, nalazite se u nepoznatom okruženju za koje mislite da je bezbedno. Problem je u tome šta ako bi se uključio požarni alarm, šta tada činimo? Znamo li gde je požarni izlaz? Kako ćemo doći do njega i da li će nas odvesti na sigurno“?

Preporučuje da kada stignete u hotel, „uvek prođete rutom protivpožarnih stepenica, računajući broj vrata između vaše sobe i požarnih stepenica.“

Ako želite da budete posebno oprezni, Lojd, koji je autor Vodiča za preživljavanje putovanja, kaže da treba da izbegavate da izgovarate broj svoje sobe naglas i umesto toga da tražite od osoblja da zapiše broj na komad papira za vas.

Profimedia
 

 - „Hoteli privlače kriminalce jer ima mnogo ljudi sa svojim dragocenostima ili imovinom, a prijemi i predvorja su mesta gde se mogu predstavljati kao gosti. Kriminalci posebno traže ljude koji se sami prijavljuju. Kada vide osobu u baru ili restoranu, znaće da je njihova hotelska soba prazna“, upozorava ovaj stručnjak za putovanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike