Muzej Corpus: Putovanje kroz džinovsko ljudsko telo – Od stopala do sitnih neurona u mozgu

07.05.2021

16:00

0

Autor: A.Gligorijević

Edukacija kroz zabavu

Profimedia

Ako ste u poseti Holandiji, ne zaboravite da posetite 35 metara visoku providnu zgradu u obliku ljudskog tela smeštenu duž autoputa A44 između Amsterdama i Haga – Muzej Corpus.

Muzej je stvoren kako bi pokazao ljudima kako ljudski organizam funkcioniše i kako se određeni procesi unutar njega odvijaju, a posetioci imaju priliku da čuju organe i vide šta se dešava u telu prilikom nekih rekcija poput kijanja.

Corpus nudi „putovanje kroz ljudsko telo“ tokom kojeg posetilac može da vidi, oseti i čuje kako zdrava hrana, zdrav život i puno vežbanja utiču na organizam.

Profimedia

Obilazak muzeja započinje vožnjom pokretnih stepenica u otvoreni čir na nozi i završava se među pulsirajućim neuronima u mozgu.

Corpus koristi najnoviju tehnologiju, zvuk i 3D efekte, svi predmeti u muzeju su napravljeni od fiberglasa u boji kako bi izgledali što realnije kako bi predstavili i objasnili sve medicinske aspekte ljudskog tela. Svi organi i delovi tela prikazani su u realnom obliku, a dok obilazite određene prostorije možete čuti zvukove koje emituju organi u telu.

Usput možete gledati 3D filmove o oplodnji ili skakati po gumenom jeziku. Muzej Corpus nudi audio turneju na 8 međunarodnih jezika: holandskom, engleskom, nemačkom, francuskom, italijanskom, španskom, kineskom i ruskom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti