Nema razlike između liberala i lažnih desničara: Ako ovi dođu na vlast, ,,genocidna'' NATO Srbija, bez Kosova, uvešće sankcije Rusiji!

30.10.2023

20:59

0

Bilo, ne ponovilo se. Niko ko želi dobro Srbiji ne želi reprizu tog lošeg horor filma. Zato, pamet u glavu 17. decembra

Nema razlike između liberala i lažnih desničara: Ako ovi dođu na vlast, ,,genocidna'' NATO Srbija, bez Kosova, uvešće sankcije Rusiji!
NATO opozicija - Copyright Profimedia/Antonio Ahel/ATA Images

Više od godinu i po, otkako je počeo ukrajinski sukob, opozicija i zdesna i sleva napada Vučića oko pitanja (ne)uvođenja sankcija Rusiji. Onaj tzv. desničarski deo opozicije sve vreme je pričao kako će Vučić da uvede sankcije Rusiji, kako samo što to nije uradio, a pošto su kada je izbio ukrajinski sukob u Srbiji bili i izbori, optuživali su ga da ako ih i ne uvede odmah, zbog pridobijanja glasača, učiniće to odmah posle izbora. Izbori su odavno prošli, na pragu su još jedni, a Srbija nije uvela sankcije, niti će ih uvesti, po rečima predsednika Aleksandra Vučića

Isti taj deo opozicije više od deceniju tvrdi kako je Vučić navodno doveden na vlast da prizna Kosovo, vreme prolazi, ali se njihove tvrdnje, srećom, ne ispunjavaju. Deluje nekad kao da bi oni bili srećni kada bi on uradio ono što mu projektuju, kako bi onda mogli na tom pitanju da ga napadnu i (s)ruše, što samo govori o tome da im je samo bitno da dođu na vlast, a ne nacionalni interesi zemlje, jer da o njima brinu, ne bi želeli da se bilo ko oklizne na pitanju
Kosova
, makar to bio i njihov najljući politički neprijatelj. 

Printscreen
 

Takođe desni deo opozicije uz tvrdnje o ,,izdaji Kosova’’ i navodnom uvođenju sankcija Rusiji, od dolaska naprednjaka na vlast, tvrdi i da je Vučić doveden od strane Zapada da bi Srbiju uveo u NATO. Što se takođe pokazalo kao notorna manipulacija, jer Srbija evo postojano stoji i dalje na putu vojne neutralnosti. Sve su dakle (s)lagali, pa se opravdano može zaključiti da i nema neke velike razlike između njih i prozapadne opozicije. 

Levi i desni u zajedničkom stroju

Čak desna opozicija možda i više laže od ovih drugih. Jer, dok ga desni napadaju za ono što nije uradio i što su izmislili, prozapadni ga više napadaju zbog onoga što jeste uradio, a njima smeta - što je (od)branio interese Srbije od neprekidnih nasrtaja njihovih sponzora.

Onaj drugi, liberalni deo opozicije, pak napada predsednika Srbije zato što nije uradio sve ono što desni deo opozicije godinama tvrdi da će Vučić da uradi. Oni žele da Srbija uvede sankcije Rusiji, žele da slepo sledi politiku EU, makar i nauštrb naših državnih i nacionalnih interesa, žele da se učlanimo u NATO, raskinemo odnose i sa Kinom ako bi Zapad to od nas zahtevao, žele da priznamo tzv. Kosovo jer to vide kao balast za našu zemlju, a hteli bi i da se odreknemo Republike Srpske i pustimo je niz vodu u unitarnu Bosnu i Hercegovinu, još usput priznavši i da smo genocidni. 

Ilustracija/Tanjug/Miloš Milivojević/Printscreen/Youtube
 

Kada se ovakvi opozicionari nazovu NATO opozicijom, to zaista nije pežorativno, niti preterano, već zaista tačan opis faktičkog stanja. Neki od njih iz te kolone su ponosni na taj oreol, neki bi radije takav status i namere prikrili. Neki su već bili u vlasti i delima pokazali da su upravo baš to – NATO igrači, dok neki noviji bi samo da preuzmu tu štafetu.  

NATO koalicija ima samo jedan cilj - srušiti Vučića

Nije ovo ništa novo, niti previše iznenađujuće ni od levih ni od desnih, ali ono što je fascinantno je to koliko olako prelaze preko ovih, načelno međusobno dijametralno suprotnih politika, kada se treba udružiti protiv Aleksdandra Vučića. Da zanemarimo čak i istorijat njihovih ličnih razmirica, podela po principu dva Srbina tri partije i to što su koliko do juče sve najgore govorili jedni o drugima.

To kako su se pljuvali, da bi preko noći sve to zaboravili je
posebna tema. Ali je neverovanto, koliko su se sada lako udružili napadima na Vučića i na putu su da naprave i koaliciju, koja bi, ako je verovati njihovim programskim stavovima, pre ličila na neku koaliciju Izraela i Palestine nego nekakvu koaliciju Srbija protiv nasilja.  

ATAImages/M.K./A.H./A.K.
 

Ili možda neka od tih strana levih ili desnih, nije iskrena u zagovaranju svojih stavova, pa bi možda po dolasku na vlast zagovarala i sprovodila i neku drugačiju politiku od one za koju se deklarativno zalaže?
Da je na putu nekakvo formiranje novog DOS-a, najavio je niko drugi, do Miloš Jovanović, navodni ,,žestoki zagovornik nacionalne politike''. Rekao je da mu je sada samo važno da Vučić ode i odjednom mu je prihvatljiv i Dragan Đilas.

I to isti onaj Dragan Đilas koji misli da bismo trebali da uvedemo sankcije Rusiji, kao što misli i njegova Marinika Tepić. Sada vajni srpski desničar koji Vučića optužuje za nekakvu navodnu izdaju, leti u krila NATO koaliciji koja bi da uvede sankcije Rusiji. 

Francuski državljanin bi da nam kroji kapu, udružen sa Đilasom 

Ili je možda Jovanović istinski privržen tim vrednostima, obzirom da je koliko znamo za vreme NATO agresije bio u NATO Francuskoj, a poseduje i njeno državljanstvo. Toliko o tome da je važan nekakav integritet, ideologija, doslednost, kada se zarad pokušaja dolaženja na vlast udružuje sa onima za koje se kleo da su sve suptorno od onoga za šta se on zalaže.  

Ilustracija/Wikipedia/Tanjug/Rade Prelić/Profimedia
 

Jer ovde je jedina politika, NATO koalicije - srušiti Vučića. Dok ga ne sruše, a posle toga, kada bi samo imali priliku bila bi ista, ako ne I još gora priča od one koju smo imali prilike da vidimo početkom dvehiljaditih. Što bi naš narod rekao, ne daj Bože nikom, I bilo, ne ponovilo se. Niko ko želi dobro Srbiji ne želi reprizu tog lošeg horor filma. Zato, pamet u glavu 17. decembra.! 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike