Osuđeni nasilnici organziovali protest opozicije u Rumi! Najavljen nastavak maltretiranja građana!

23.06.2023

23:24

0

Kada se pogleda ko su organizatori i učesnici protesta u Rumi, nestaju i najmanje sumnje da se radi o bilo kakvoj borbi protiv nasilja, jer su u pitanju osvedočeni nasilnici sa sumnjivim biografijama

Osuđeni nasilnici organziovali protest opozicije u Rumi! Najavljen nastavak maltretiranja građana!
Vladimir Racković - Copyright 24sedam

Opozicioni politički protest održan je danas u 18 časova u Rumi i tom prilikom na trgu se okupilo između 30 i 40 opozicionara. Naravno, kao što je bilo i u Beogradu prethodnih nedelja, ni na ovom okupljanju opozicije nije bilo ni pomena „borbe protiv nasilja“ iako je, barem zvanično, to razlog protesta. Ali zato je bilo političkih govora, što je po ko zna koji put potvrdilo da su protesti običan pokušaj otimanja vlasti na ulici.

24sedam
Opozicioni politički protest u Rumi

Kada se pogleda ko su organizatori i učesnici protesta u Rumi, nestaju i najmanje sumnje da se radi o bilo kakvoj borbi protiv nasilja, jer su u pitanju osvedočeni nasilnici sa sumnjivim biografijama.

Arhiva
Fadil Simić

Lečeni alkoholičar pretio masovnim ubistvom

Organizatori su bili Fadil Simić i Vladimir Racković za koga svi u Rumi znaju da je lečeni alkoholičar, koji je svojevremeno dobio otkaz u gerontološkom centru jer je, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, pretio zaposlenima da će ih pobiti iz mitraljeza o čemu svedoči i presuda.

24sedam
Vladimir Racković

Paradoksalno, Racković je dobio otkaz kad je direktorka te ustanove bila Marija Stanojčić zvana Sraka, koja je prisustvovala večerašnjem protestu zajedno sa onim kojeg je otpustila.

Arhiva
Prijava protiv Vladimira Rackovića
24sedam
Prijava protiv Vladimira Rackovića
24sedam
Prijava protiv Vladimira Rackovića
Arhiva
Prijava protiv Vladimira Rackovića

Racković je u svom govoru na večerašnjem skupu najavio radikalizaciju protesta za sledeću nedelju, zatvaranje saobraćajnica. Drugim rečima – maltretiranje građana po čemu je opozicija dobro poznata.

Od seksualnih napasnika do Fašiste

Među okupljenim na opozicionom političkom protestu bio je Zoran Paskaš, koji je takođe, kao i Racković poznat pravosudnim organima. Za njega postoje prijave žena koje su ga prijavile za seksualno uznemiravanje, kada im je obećavao da ce ih tadašnje lokalne žute vlasti zaposliti u zamenu za seks s njim.

24sedam
Zoran Paskaš i nastavnik Dimković

Na protestu je bio i nastavnik Dimković, koji predaje predmet kuvarstvo u ugostiteljskoj školi. Protiv njega takođe postoji nekoliko prijava u kojima se navodi da je pijan dolazio na posao i napastvovao učenike.

24sedam
Nastavnik Dimković (levo), Mikica Marjanović Fašista (u sredini) i Zoran Paskaš (u plavom šortsu)

Pored ovog „uglednog“ društva, protestu je prisustvovao i Mikica Marjanović koji je u Rumi najpoznatiji po nadimku Fašista.

Zbog novca iz budžeta od „ekologa“ postao „borac protiv nasilja“

Tu je bio i Darko Drljan koji radi u Putevima Srbije, gde je bio zaposlen i u vreme poznate izjave Velimira Ilića o „kraduckanju“ u ovom preduzeću. Drljan je u Rumi poznat kao jedan od većih lopova inkasanata u Putevima Srbije. Pa iako je svoje džepove dobro napunio novcem iz budžeta, problem sa kockanjem je učinio da mu malo toga ostane. Zbog toga je odlučio da se priključi Đilasovoj stranci, ne bi li opet dobio priliku da se bogati na račun građana Srbije.

24sedam
S leva na desno: Darko Drljan, radnik JP Gas Bojan Andrić i Aleksandar Spalević

Inače, Drljanu ovo nije prvi put da maltretira sugrađane. Upravo on je bio jedan od organizatora blokade saobraćaja na državnom putu prvog reda M21  Šabac – Novi Sad, tokom lažnih ekoloških protesta. Tako je ovaj Đilasovac za kratko vreme prešao put od „ekologa“ do „borca protiv nasilja“, samo da bi dobio priliku da ponovo krade narodni novac.

Među okupljenim opozicionarima bio je i Aleksandar Spalević, bivši direktor JP Gas Ruma, koga su sami radnici najurili iz preduzeća jer se za vreme direktorovanja naglo obogatio, a firmu ostavio u dugovima. Kako Rumljani pričaju, zahvaljujući pokradenom novcu kupio je dva lokala u centru njihovog grada.

„Borac protiv nasilja“ koji je prijavljivan zbog nasilja

Na protestima je bio i Rumljanima dobro poznati aktivni policajac Negoslav Tatović. Nažalost, on nije poznat po besprekornoj karijeri već po nasilju nad svojom suprugom koja ga je prošle godine prijavila za nasilje u porodici, posle čega mu je oduzeto oružje kako ne bi bio u prilici da ubije nekog nedužnog sugrađanina ili svoju rođenu ženu. O ironiji da takva osoba protestuje „protiv nasilja“ ne treba trošiti reči...

24sedam
Negoslav Tatović (u žutoj majici)

Kada se pogledaju biografije prisutnih na opozicionom političkom protestu u Rumi, ne čudi što nije bilo reči o borbi protiv nasilja, nego hvalospeva Draganu Đilasu i Mariniki Tepić. Pored pohvala onima koji srbe nazivaju genocidnim narodom i koji žele ponovo da pljačkaju Srbiju, kao što su radili u periodu od 2000. do 2012. godine, izneto je i mnoštvo laži o lokalnoj vlasti. 
Naravno, nije bilo ni pomena da je danas Ruma grad u kom se ljudi zapošljavaju i da je prosečna plata 600 evra, kao ni da su udžbenici i vrtići besplatni. Nije spomenuto ni da je gradski prevoz besplatan za povlašćene kategorije i da je ekonomsko stanje opštine drastično poboljšano u prethodnom periodu...

24sedam
 

A tek nije bilo reči o tome kako je za vreme režima onih koje bi okupljeni da vrate u fotelje, u Rumi vladala nezaposlenost, da su opustošena preduzeća i da je gradska kasa bila prazna. Ali zato su njihovi džepovi bili puni! I baš zbog toga bi nekadašnji žuti poltroni, nasilnici i lokalni moćnici ponovo da haraju Rumom, ali i Srbijom.

24sedam
 

Srećom, Rumljani ih dobro poznaju i njih ne mogu prevariti. Zato je i broj okupljenih bio takav da nisu mogli da napune ni prosečan kafić u Rumi, a pogotovo ne trg.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike