Janis i Embid su bili Jokićevi najveći konkurenti, sada eliminisani na startu plej-ofa! (VIDEO)

03.05.2024

07:47

0

Autor: A. S.

A Somborac je ostao i u trci za titulu i u borbi za MVP priznanje

Janis i Embid su bili Jokićevi najveći konkurenti, sada eliminisani na startu plej-ofa! (VIDEO)
Embid i Jokić - Copyright Profimedia

Prva runda plej-ofa NBA lige polako se bliži kraju, pa su noćas odigrana dva duela kojima su okončane serije.

Niksi su dobili šesti meč prvog kola plej-of serije protiv Filadelfije sa 118:115 i otišli u narednu rundu gde ih očekuje duel sa Indijanom koja je nešto ranije eliminisala Milvoki Bakse i to takođe trijumfom u šestom meču, prilično ubedljivo 120:98.

Tako smo mnogo ranije bre borbe za trofej ostali bez Džoela Embida i Janisa Adetokumba, koji su ranijih godina bili gvalni kandidati za MVP priznanje pored Nikole Jokića.

Veliki je ovo rezultat kako za Nikse, tako i za Indijanu, ali se od njihovog okršaja kasnije ne očekuje mnogo.

Noćas je u dresu Niksa blistao Džoš Hart, koga je na terenu trener držao od prvog do poslednjeg minuta, ali je pokazao neverovatnu snagu i postigao 23 poena. Ipak, na kraju serije on nije bio najzaslužniji igrač za trijumf, već je hvalospev otišao na adresu Džejlena Bransona, koji je šesti duel završio sa 41 poenom.

Na drugoj strani Džoel Embid je bio najefikasniji sa 39 poena, ali je prošlogodišnji MVP mogao i morao više, ne samo u poenterskom smislu, već da u kriznim trenucima povuče i motiviše ekipu.

Što se meča Indijane i Milvokija tiče, Pejsersi su odigrali timski i sa većim brojem raspoloženih igrača, ravnomerno raspoređenom minutažom, nisu imali razloga da se pribojavaju. Na drugoj strani, Milvoki nije uspeo da bez Janisa Adetokumba preskoči prvu prepreku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike