Podrška Srbima nakon napuštanja institucija zbog Kurtijevog terora: Briselski sporazum je pogažen, obesmišljeno učešće Srpske liste!

05.11.2022

19:04

0

Ističu da je to potez zaštite ljudskih i političkih prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji

Podrška Srbima nakon napuštanja institucija zbog Kurtijevog terora: Briselski sporazum je pogažen, obesmišljeno učešće Srpske liste!
Copyright 24sedam

Srpski predstavnici sa centralnog Kosmeta poslali su pouku podrške Srbima sa severa KiM povodom napuštanja institucija.

Ističu da je to potez zaštite ljudskih i političkih prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Kao politički predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji želimo da iskažemo punu političku i moralnu podršku našoj braći i sestrama i njihovom političkom rukovodstvu na severu Kosova i Metohije, povodom današnje pravedne i iznuđene odluke o povlačenju iz prištinskih institucija.

Za ovaj iznuđen korak rukovodstva Srpske liste, koje se uvek vodilo politikom političke stabilnosti, saradnje i razvoja, odgovoran režim Aljbina Kurtija, koji snosi političku i moralnu odgovornost za trenutnu situaciju.

Aljbin Kurti je svojom politikom prema srpskom narodu i Srpskoj listi, konstantinim i kategoričkim odbijanjem formiranja Zajednice srpskih opština, te jučerašnjim flagrantnim negiranjem srpskog identiteta, pogazio Briselski sporazum i obesmislio učešće Srpske liste u institucijama i daljim političkim procesima.

Ovim je odluka Srpske liste o napuštanju kosovskih institucija, sredstvo zaštite ljudskih i političkih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i nacionalnih interesa srpskog naroda u celini - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike