"Anđeli žive doveka": Održan scenski program posvećen stradalima u "Ribnikaru" (FOTO/VIDEO)

03.05.2024

20:19 >> 21:03

0

Počast je odana i žrtvama masakra u Mladenovcu

"Anđeli žive doveka": Održan scenski program posvećen stradalima u "Ribnikaru" (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Na današnji dan prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" trinaestogodišnji dečak ubio deset osoba – devetoro dece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

Godišnjica zločina obeležena je danas programom "Buđenje", a završena je u Studentskom kulturnom centru, kroz muzičko-scenski program koji je zamišljen kao izraz kolektivne tuge.

Među prvima su u SKC došli Miloš i Suzana Čikić, otac i majka ubijenog Andrije Čikića. Ubrzo zatim došao je i Dragan Kobiljski, otac stradale Eme Kobiljski.

U zgradu SKC-a stigla je i nastavnica koja je kobnog 3. maja zaključala vrata učionice i na taj način spasla više života nedužne dece.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Tokom scensko-muzičkog nastupa puštena je i pesma "Wait for me" koju je napisao Slobodan Negić, otac ubijene učenice Sofije, koju je njoj posvetio.

Takođe, počast je odana i žrtvama masakra u Mladenovcu.

Zbog ograničenog prostora, građani su događaj pratili i na Tašmajdanu.

Podsetimo, obeležavanje godišnjice masovnog ubistva počelo je još jutros, kada se veliki broj građana, prijatelja, rođaka, roditelja ubijene dece okupio jutros tačno u 8.40 ispred školske zgrade u Ulici kralja Milutina.

 

Iz prostorija škole, tačno u 8.40 sati kada je dečak ubica kobnog jutra ušetao i krenuo svoj krvavi pohod, začule su se sirene, nakon čega je nastupio minut ćutanja u čast svim žrtvama.

Kod spomenika Desanki Maksimović na Tašmajdanu postavljen je veliki video bim na kom se prikazuju fotografije ubijene dece i čuvara. Fotografije na kojima su srećni i nasmejani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike