Sreća je različita za svakoga, ali suština je ista: 12 pravila koja mogu da vam promene život i pomognu da živite istinski ispunjeno

31.05.2024

21:09

0

Autor: K. O.

Ne radi se toliko o pronalaženju sreće, koliko o uklanjanju svega što nas koči

Sreća je različita za svakoga, ali suština je ista: 12 pravila koja mogu da vam promene život i pomognu da živite istinski ispunjeno
Copyright Unsplash

Tokom života, svi na ovaj ili onaj način tragaju za srećom. Dok sreća izgleda drugačije za svakoga, za neke to znači izgradnju porodice, za druge dostizanje vrhunca karijere, neka pravila mogu pomoći svakome da živi istinski ispunjen život.

Evo 12 pravila koja menjaju život:

1. Izaberite sreću

Bez obzira na sve, bez obzira gde i kada, izaberite da budete srećni. Uzmite sve sa humorom u srcu, bez obzira na to šta je.

2. Nemojte previše razmišljati o stvarima

Sedite, razmislite o mogućem rešenju, i ako ne možete da ga smislite za 10 minuta, onda samo postupite na osnovu prve najbolje stvari! Gluma nadmašuje razmišljanje devet od deset puta.

Unsplash
 

3. Delujte, ne pričajte

Umesto da kažete da vam je žao, uzvikujete svoje odluke do nebesa i proglašavajte sve što želite da uradite, samo to uradite. Ne govorite svetu šta ćete učiniti, pokažite to.

4. Dajte sve od sebe, uvek

Živeći malo ne dobijate ništa. Ili ćete dati 100% ili možete to i ne učiniti i promeniti se. Poštujte svoje vreme dovoljno da svakom trenutku date sve što imate.

5. Budite iskreni, posebno prema sebi

Laganje nema nikakvu svrhu osim da vas uvede u život druge osobe. Biti iskren ponekad je sranje, ali to će uvek voditi ka boljem životu.

Unsplash
 

6. Izaberite svoj put

Ovo je vaš život i na kraju, vi ste ti koji morate da se pomirite s tim kako ste živeli. Ne sviđa vam se ono što neko drugi prodaje? Onda ne kupujte u to.

7. Pokažite veliku odgovornost

Rekli ste da nešto želite da uradite. Onda uradi to! Reči su besmislene ako ih ne prati akcija. To je vaš život, što ga čini vašom odgovornošću. Niko drugi nije odgovoran za način na koji živite svoj život osim vas. 

8. Budite autentični

Ako ne znate šta znači, shvatite.

Profimedia
 

9. Odbacite gluposti

Znate šta radite i šta ne radite. Znate kada lažete sebe, zezate se, a ne radite ono što ste naumili. Prekinite sve sranje i fokusirajte se na ono što je važno.

10. Nikada se ne predajte ako vam je nešto zaista važno

Kad god nađete nešto za šta se vredi boriti, borite se za to svim što imate. Da, pašćeš. Da, nećeš uspeti. Ustani ponovo. Borba je gotova tek kada ostanete na zemlji.

11. Nikada nemojte prestati da se poboljšavate

Kada prestanete da se usavršavate, pašćete ispod svog potencijala i dobiti život manji od onoga što ste sposobni da imate. Radite najviše. Uvek.

Freepik
 

12. Uživajte

Imate jedan život, jednu šansu i jednu priliku da učinite da ovaj život nešto vredi, pa neka se računa. Volite svoj život, naučite da uživate, smejte se od srca i, što je najvažnije, ostavite trag koji želite da ostavite na svetu. Na vama je da li ste na kraju živeli život vredan života ili ne.

Ovi su se tokom godina dosta promenili, iako su uvek na neki način bili prisutni. Prvo pravilo je daleko najvažnije pravilo, jer je cilj svega, u ovom ili onom obliku, sreća. Sreća je na vrhuncu života, a to propuštamo tek kada se suzdržavamo ili sebi postavljamo ograničenja, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike