Kada se Tom rodio izgledao je kao da ima sto godina, a pogledajte kako ova beba sa retkim poremećajem izgleda danas (VIDEO)

01.03.2024

21:21

0

Autor: K. O.

Njegovi roditelji su zajedno sa njim preživeli veliku borbu

Kada se Tom rodio izgledao je kao da ima sto godina, a pogledajte kako ova beba sa retkim poremećajem izgleda danas (VIDEO)
Copyright Profimedia

Zamislite da ste rođeni sa kožom koja bi mogla da odgovara petogodišnjaku, iako ste samo beba. Kada se Tom Tenant rodio, ni lekari nisu mogli da sakriju svoje iznenađenje.

Ni Tomov tata nije mogao da veruje. Njihovo putovanje od tada je bilo puno teških trenutaka i jakih osećanja. Sada, da se premotaju njihovi dani, gledajući kako Tom sada izgleda, mogli biste da zaplačete od čuđenja.

Ali ze davne 1993. godine, dole u ​​jugoistočnoj Australiji, dogodilo se nešto zaista neobično. Rođena je beba po imenu Tom Tenent sa posebnim stanjem koje je sve iznenadilo. Pre nego što se rodio, ultrazvuk je već nagovestio nešto veoma neobično. To je dovelo do toga da se njegovi roditelji zapitaju da li tu bebu treba zadržati.

Na sreću, Tomov otac je dobro odlučio. „Razgovarali smo o tome i odlučili smo šta je trebalo da bude, i prošli smo kroz to“, rekao je njegov otac, Geof Tenent.

Nikakvi testovi ili pregledi nisu mogli nekoga da pripremi za to koliko je ozbiljno Tomovo stanje. Kada su ga roditelji prvi put videli u porođajnoj sali, bili su potpuno zatečeni. Tomova mama, Debi Tenent, nije mogla da veruje svojim očima kada su ga stavili na njena grudi.

„Srce mi je došlo do grla, ali u isto vreme, bilo je divno podići ga i maziti ga“, rekla je.

A Tom je uspeo da zbuni i doktore.

Pošto je uzrok bio nejasan, nije bilo dostupnog lečenja ili rešenja. Njihova jedina nada bila je da će kako stari njegova koža postajati manje naborana.

Istraživači su konačno došli do fascinantnog otkrića o njegovom stanju.

Ostao je u bolnici oko dva i po meseca, što je bilo prilično izazovno vreme za doktore.

Otkrili su da Tom ima višak hijaluronske kiseline u svom telu, poput štenaca šar-peja. Ali njegovi nivoi ove supstance bili su mnogo veći od normalnog. Zanimljivo je da kako šar-peji rastu, nivoi ove supstance opadaju, a koža se menja.

Lekari su verovali da bi se isto moglo dogoditi i Tomu. Dr Endru Ramsden rekao je da će Tomovo stanje verovatno biti bolje kako bude stariji. On je bio u pravu! Tomovo stanje se vremenom poboljšalo, baš kao što je doktor mislio da će biti.

Tom se suočavao sa izazovima u svojim ranim godinama, doživljavao je zadirkivanja i bio je izostavljen iz škole zbog svog neobičnog izgleda. Iako je i dalje imao neke manje fizičke razlike, one su bile manje vidljive nego kada je rođen.

Prošlo je 30 godina od Tomovog rođenja. Ne znamo mnogo o njemu iz društvenih medija, a Tomov trenutni život je pomalo misterija.

Na njegovom Fejsbuku izgleda kao da je srećno oženjen Hanom u mestu zvanom Frankston, dole u ​​Viktoriji, Australija.

„Život je jednostavan. Ti biraš i ne osvrćeš se unazad“, objavio je Tom na svom Fejsbuk profilu, prenosi BrightSide.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike