Da li grešite kad stavljate čaj u proključalu vodu? Pogledajte pravi način pripreme prema savetima kuvara
Verovatno niste znali da postoji ispravan način pripreme čaja, bez obzira na dodatke poput meda, limuna, cimeta ili šećera
Profesionalni kuvar Martin Isark otkriva da korišćenje proključale vode za pripremu čaja nije preporučljivo, suprotno rasprostranjenom mišljenju. Prema njegovim rečima, vreme je da zaboravimo taj mit, jer jako vruća voda uništava ukus čaja, ostavljajući ga s suvim ukusom, najčešće zbog prisustva tanina.
Isark objašnjava da bi voda trebalo da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni Celzijusa kako bi svi ukusi čaja došli do izražaja. Sledeći put kad pripremate čaj, isprobajte ovaj savet i uživajte u bogatom i aromatičnom napitku koji će doprineti vašem ukusu i zdravlju.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari