On cvokoće, ona se smeška: Fitnes trener upozorio muškarce - bolje led na međunožje nego mobilni

02.11.2023

22:16

0

Autor: V. I.

Kad stavite laptop u krilo, doslovce kuvate testise i sve ono što se nalazi u njima

On cvokoće, ona se smeška: Fitnes trener upozorio muškarce - bolje led na međunožje nego mobilni
Copyright Profimedia TikTok Printscreen

Novosađanin Nemanja Milović, koji radi kao personalni trener, gostujući u potkastu Inkubator, oštro je osudio muškarce koji se nesavesno ponašaju prema svom međunožju.

Da ima kredibilitet da priča o ovim stvarima, govori podatak da je trenirao poznate sportiste: košarkaše Darka Miličića (NBA igrač) i Strahinju Miloševića, te našeg najbolјeg MMA borca Bojana Veličkovića, ali je i obučavao brojne buduće trenere na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

On je objasnio da je temperatura testisa kod muškaraca niža od temperature tela. Međutim, kad se drži laptop u krilu, dolazi do zagevanja. "Kuvamo ih", kaže on i dodaje: "Lagano ih kuvamo, što smanjuje lučenje testosterona i automatski umanjuje proizvodnju spermatozoida."

Zato predlaže da se pribegne "obrnutoj tehnici" koja je potrkrepljena brojnim naučnim istraživanjima: "Uzmeš kesu leda, ne direktno na kožu, to je opasno, nego preko bokserica, s ciljem da spustiš temperaturu testisa".

On preporučuje da se hlađenje testisa (eng. scrotal cooling) primenjuje dva-tri puta dnevno

"Gledaš TV, staviš hladnu limenku iz zamrzivača među noge preko gaća", kaže on.

Takođe, Milović napominje da su, osim laptopa u krilu, opasni emitori toplote i: mobilni u džepu, grejači sedišta u kolima, prekrštene noge...

U slučaju da idete u saunu, koja ima brojne benefite, Milović preporučuje da se poput Rusa, pod testise stavi led, a obećava buđenje s nikad jačom jutarnjom erekcijom.

Deo potkasta možete pogledati dole:

 

@nemanjamilovic Scrotal cooling ili ti hladjenje testisa🤷‍♂️🥶 Čuvajte se pregrevanja ( mobilni u dzepu, laptop u krilu, grejači sedišta u kolima, sauna, prekrštene noge... ) a hladjenje je dobrodošlo, naravno ne direkt na kožu 🤝🧊 Deo iz @Podcast Inkubator , celu ep možete pogledati na YouTubu ✌️ #balkan #edukacija #zdravlje #zatebe ♬ Trap Mafia - Lastra

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike