Op, op, hulahop: Jednostavna aktivnost koja aktivira sve mišiće i za mesec dana vaja trbušnjake

29.10.2023

06:41

0

Autor: V. I.

Sjajna stvar je što možete da ga vrtite i u sobi, dok vas niko ne gleda, a prepreka u godinama ne postoji

Op, op, hulahop: Jednostavna aktivnost koja aktivira sve mišiće i za mesec dana vaja trbušnjake
Copyright Profimedia

Hulahop se često pominje kao sporstski rekvizi za decu, što je šteta jer moože biti megaefikasan trening i za odrasle. Ne samo da je hulahop zabavan  način da uradite kardio-trenung, već nudi i brojne fizičke i mentalne prednosti - sagoreva kalorije, aktivira mišiće, poboljšava ravnotežu i koordinaciju. Ukratko, reč je o jednostavnoj vežbi u kojoj ljudi svih uzrasta i nivoa kondicije mogu da uživaju.

Fizičke prednosti hulahopa

Hulahop je mnogo više od obične zabavne aktivnosti – to je takođe odlična vežba koja vam može pomoći da dođete u formu i poboljšate opšte zdravlje. Evo nekih fizičkih prednosti koje možete očekivati od obruča:

Sagoreva kalorije - hulahop je odličan način za sagorevanje kalorija i gubitak težine. Sesija od 30 minuta može sagoreti do 210 kalorija. 

Zateže mišiće - neprekidno kretanje obruča oko struka angažuje mišiće stomaka, trbušnjaka i donjeg dela leđa, pomažući da se ojačaju i toniraju ove oblasti.

Poboljšava ravnotežu i koordinaciju - zahteva visok nivo ravnoteže i koordinacije, što može poboljšati ove veštine tokom vremena. 

Vežba za sve uzraste - za razliku od napornih vežbi kao što su trčanje ili skakanje, hula hup ne opterećuje vaše zglobove, što ga čini dobrim izborom za ljude sa povredama ili stanjima poput artritisa.

 

 

Kako odabrati pravi hulahop

Odabir pravog hula obruča je ključan za vaš uspeh i uživanje u ovoj aktivnosti. Evo nekoliko saveta za odabir prave gume za vas:

  • Veličina - ako je premali, biće teško da se održava, a ako je prevelik, može biti pretežak. Dobro pravilo je da odaberete obruč koji vam seže do struka kada ga stavite na tlo ispred sebe.
  • Težina - težina takođe može uticati na vaše iskustvo. Ako je obruč pretežak, može biti naporan za kontrolu a ako je previše lagan, možda neće pružiti dovoljan otpor za dobar trening. Potražite gumu napravljenu od laganog, ali čvrstog materijala kao što je plastika ili PVC.

I ne zaboravite da se dobro zagrejete istezanjem pre nego što počnete da vrtite hulahop.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike