Napitak koji ubrzava metabolizam i pomaže pri mršavljenju, a pravi se od samo dva sastojka

24.09.2023

06:43

0

Autor: K. O.

Moćan saveznik u borbi protiv viška kilograma

Napitak koji ubrzava metabolizam i pomaže pri mršavljenju, a pravi se od samo dva sastojka
beautiful-gd2c100af2_1920 - Copyright Pixabay

Gubitak suvišnih kilograma nikada nije lak zadatak, posebno ako niste istrajni pri održavanju režima pravilne ishrane i redovnog vežbanja.

Ipak, stručnjaci imaju dobre vesti. Postoji napitak koji efikasno podržava ubrzanje metabolizma, što olakšava gubitak telesne mase. Da bismo postigli još bolje rezultate, preporučuju da ga konzumiramo ujutro pre doručka.

Reč je o izvanrednom napitku koji se pravi od samo dva sastojka čije su karakteristike već dugo poznate pri mršavljenju. Pritom, ima i mnoge druge koristi po zdravlje. To su đumbir i limun.

Pixabay
 

Kako objašnjavaju stručnjaci, đumbir je začin koji potiče iz korena i pruža niz značajnih koristi za zdravlje. Osim što ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje, takođe je odličan saveznik u borbi protiv visokog nivoa holesterola. Inače se smatra i da pomaže u ublažavanju mučnine.

S druge strane, limun je namirnica koja se već dugi niz godina koristi u kontekstu mršavljenja. Stručnjaci naglašavaju da limun pomaže u detoksikaciji organizma, ubrzava metabolizam, poboljšava varenje i samim tim olakšava gubitak kilograma.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike