Glumica je za godinu dana skinula 40 kilograma: Izbacila je ove namirnice iz ishrane

05.10.2023

06:44

0

Autor: K. O.

Zbog gojaznosti suočavala se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima

Glumica je za godinu dana skinula 40 kilograma: Izbacila je ove namirnice iz ishrane
Copyright Profimedia

Australijska glumica i komičarka Rebel Vilson je za samo godinu dana uspela da izgubi gotovo 40 kilograma. Kako je objasnila medijima, postigla je ovaj uspeh zahvaljujući pravilnoj ishrani, redovnom vežbanju i izbegavanju određenih namirnica.

Prema izveštaju Women's Health, ova 43-godišnjakinja je eliminisala iz ishrane namirnice koje su bogate ugljenim hidratima i mastima, a istovremeno je povećala unos proteina.

Kako je otkrila za časopis People, prethodno je unosila oko 3.000 kalorija dnevno, uglavnom u obliku ugljenih hidrata, a i dalje je bila gladna što ju je dovodilo do prejedanja tokom dana. Prebacivanje na ishranu bogatu proteinima je bio izazov za nju jer nije bila veliki ljubitelj mesa, ali joj je pomoglo da transformiše svoje telo i izgubi kilograme. Takođe, osećala se sito tokom dana, što je eliminisalo potrebu za grickanjem između obroka.

Naglasila je da je najviše jela ribu i nemasno meso poput piletine ili ćuretine. Takođe, izbacila je testeninu, brzu hranu i sve druge namirnice bogate ugljenim hidratima iz svog jelovnika. Umesto toga, povećala je unos voća i povrća.

Profimedia
 

Pored estetskih razloga, Vilson je smršala kako bi poboljšala svoje zdravstveno stanje. Godinama se suočavala s neplodnošću zbog viška kilograma, neredovnim menstruacijama i sindromom policističnih jajnika. Takođe je imala tendenciju emocionalnog prejedanja, što joj nije dozvoljavalo da izgubi kilograme.

"Dugo vremena sam koristila hranu kao utehu, ponekad bih se čak prejela, uglavnom zato što nisam imala dovoljno samopouzdanja. Nisam sebe volela dovoljno. Otkako sam počela da se zdravo hranim i vežbam, stekla sam više samopouzdanja i počela da volim sebe više, što je takođe bilo ključno za moju transformaciju", dodala je za People.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike