Mama influenserka otkrila: Ove tri namirnice nikada ne dajem svom detetu, a ne bi trebalo ni vi - od jedne preti gušenje (VIDEO)

02.03.2023

05:36

0

Autor: Z.A.S.

Sa dobrim razlogom ih je izbacila iz ishrane svog deteta

Mama influenserka otkrila: Ove tri namirnice nikada ne dajem svom detetu, a ne bi trebalo ni vi - od jedne preti gušenje (VIDEO)
Mama hrani dete - Copyright Freepik

Influenserke na svojim profilima na raznim platformama i društvenim mrežama često govore na najrazličitije teme. One koje se najbolje snalaze na polju mode, uglavnom daju preporuke vezane za stil, dizajnere i brendove, dok one koje se bave zdravljem i nutricionizmom, logično, dele savete o ishrani.

Među njima nalazi se i Nikol Gonkalves koja je mama blogerka i fud influenserka, pa tako na svom Instagram nalogu često deli korisne savete o roditeljstvu.

Nikol je ovoga puta objasnila koje tri namirnice nikada ne daje svom dvogodišnjem detetu, a njena preporuka drugim roditeljima jeste da ni oni to ne rade.

Ona je u svojoj objavi otkrila da određene namirnice koje roditelji često daju svojoj deci zapravo mogu da budu prilično nezdrave, i što je još gore - opasne za manju decu. Ova mama je upozorila na to da jedna od njih čak uzrokuje i gušenje.

- Prva namirnica su kokice. Da li ste znali da kokice ne biste smeli da dajete deci mlađoj od pet godina? Predstavljaju veliki rizik od gušenja. Pored kokica, svojoj ćerki nikada ne dajem ni čokoladu. Osim što je puna šećera, također sadrži i kofein, koji ionako nije dobar za decu. I poslednja, ali takođe vrlo važna namirnica koju ne preporučujem jesu sokovi. Sadrže velike količine dodatog šećera, deca su hiperaktivna nakon što ih popiju, a ne moram ni da spominjem da nemaju nikakve prehrambene prednosti, pa ih mnogi dijetetičari uopšte ne preporučuju za malu decu. Umesto toga, svojoj ćerki radije dajemo vodu, mleko i smutije od svežeg voća - objasnila je ona u videu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike