Rusko groblje mafijaša! Takmičenje u bogatstvu živi i nakon smrti

11.12.2021

19:50

0

„Svo bogatstvo sveta ne vredi ništa kada ga ne možeš sa sobom poneti u grob“

Rusko groblje mafijaša! Takmičenje u bogatstvu živi i nakon smrti
grob3a - Copyright Printscreen/YouTube

U Rusiji postoji groblje sa neobičnim motivima na spomenicima koji svedoče o životu ljudi koji su živeli brzo i trajali kratko.

Ugravirani likovi u ljudskoj veličini nose trenerke i majice skupih brendova, kožne jakne i odela, zlatne lance, tetovaže, ključeve skupih automobila u rukama i cigarete u ustima...

Printscreen/YouTube
 

Na pitanje ljudi, zašto na taj način prepun rizika provode svoje dane, mafijaši su uglavnom odgovarali da ono što oni prožive za jedan dan, prosečan čovek ne doživi za ceo život.

Printscreen/YouTube
 

Neka čudna filozofija se udomila u njihovu svest poput one kod starih Egipćana.

„Svo bogatstvo sveta ne vredi ništa kada ga ne možeš sa sobom poneti u grob“. Ruski mafijaši shvatili su to kao izazov. Na to upućuje poseban deo groblja  u Ekaterinburgu, na kojem su pokopani (anti)junaci ruskog podzemlja 1990-ih.

Printscreen/YouTube
 

Turbulentne devedesete donele su raspad Sovjetskog Saveza i komunizma. Na žalost, ovaj period obležen je organizovanim kriminalom i mafijaškim obračunima.

Jedna od glavnih pozornica bio je grad Ekaterinburg u kome je veliki deo poslova kontrolisala mafija. Osim „preduzetništva“, bavili su se reketom, unutrašnjim obračunima i uklanjanjem konkurencije.

Kako se sve završilo?

Ko je preživeo, legalizovao  je svoje poslove, a ko nije – pobrinuo se da bude upamćen.

 

 

Na kraju, u tišini groblja, porodica i prijatelji pokojnih mafijaša pobrinuli su se da neobične skulpture i fotografije svedoče o jednom životu i vremenu propunom bogatstva i nasilja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike