Da, i to postoji: Zbog prevare sa kamilama pred takmičenje ispali iz trke za 65 miliona dolara! (VIDEO)

08.12.2021

15:00

0

Sudije na festivalu, koji se održava u pustinji severoistočno od glavnog grada Rijada, rekle su ove godine da koriste "specijalizovanu i naprednu" tehnologiju za otkrivanje ugriza i uvlačenja

Da, i to postoji: Zbog prevare sa kamilama pred takmičenje ispali iz trke za 65 miliona dolara! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Više od 40 kamila je diskvalifikovano sa takmičenja lepote nakon što je utvrđeno da je životinjama ubrizgavan botoks, fejs lifting i hormoni za jačanje mišića.

Lepotice su izvučene u jednom od najvećih obračuna ikada na Abdulaziz festivalu kamila gde se uzgajivači takmiče za oko 49 miliona funti, odnosno oko 64,5 miliona dolara novčane nagrade, prenosi "Daily Mail".

Sudije na festivalu, koji se održava u pustinji severoistočno od glavnog grada Rijada, rekle su ove godine da koriste "specijalizovanu i naprednu" tehnologiju za otkrivanje ugriza i uvlačenja.

Varalice koriste kozmetičke procedure da prevare sudije koji dele nagrade na osnovu oblika glava, vrata, grba i držanja. Ove godine, vlasti su otkrile da su desetine uzgajivača istezale usne i nos kamilama, koristile hormone za jačanje mišića, ubrizgavale botoks u usne kamila kako bi ih povećale, naduvale delove tela gumenim trakama i koristile filtere za opuštanje lica.

Ne samo da je tretman nepravedan prema drugim uzgajivačima, već rizikuje da kamile budu sa užasnim povredama. Snimak na kojem se vidi kamila sa popucalim usnama nakon što je puna botoksa za još jedno saudijsko takmičenje lepote, postao je viralan.

Inače, stotine hiljada Saudijaca prisustvuje festivalu kraljevskih kamila koji takođe uključuje trke, rasprodaje i druge svečanosti. Na stenovitom pustinjskom platou, vlada je podigla stalno mesto za domaćine glavnih događaja kao što su trke i revijalna takmičenja.

Tu su i šatori za degustaciju kamiljeg mleka i razgledanje tekstila od kamilje dlake, kao i planetarijum koji prikazuje kako su Arapi jahali kamile kroz pustinju vođeni zvezdama.

Ovo "selo nasleđa" proširio je prestolonaslednik Mohamed bin Salman koji je osnovao zvanični "Camil Club" kraljevskim dekretom 2017. Naime, oni nastoje da sačuvaju ulogu kamile u beduinskoj tradiciji i nasleđu kraljevstva, čak i dok zemlja bogata naftom napreduje sa megaprojektima modernizacije. Uzgoj kamila je industrija od više miliona funti i slični događaji se održavaju širom regiona.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike