Najstariji hotel na svetu pripada istoj porodici 1.300 godina: Savremene su samo cene

08.12.2021

14:30

0

Ukupno 52 generacije jedne porodice su negovale i sačuvale konak do danas

Najstariji hotel na svetu pripada istoj porodici 1.300 godina: Savremene su samo cene
hotel1 - Copyright Printscreen/YouTube

Hotel sa toplim izvorima „Nishiiama Onsen Keiunkan“ otvorio je svoja vrata 705. godine u japanskoj prefekturi Jamanaši. Zanimljivo je da i dalje pripada istoj porodici, nakon 52 generacije. Zato i ne čudi što je ovo mesto upisano u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji hotel na svetu.

Smešten između bujnih zelenih brda, daleko od gradske vreve, nudi vam pravi uvid u spokoj zemlje i njenu bogatu kulturu.

Ovaj hotel je zadovoljio potrebe drevnih samuraja i modernih turista tokom proteklog milenijuma i nastavlja to da čini i dalje. Trideset pet soba u ovoj istorijskoj zgradi ugostile su mnoge, od političara do vojnih komandanata.

Printscreen/YouTube
 

Priča se da je bio posebno popularan tokom ratnih perioda, zbog blagotvornog dejstva izvorske vode.

I danas, udaljeni hotel opstaje kao popularna atrakcija za posetioce koji traže autentično mesto toplog izvora. Jedan je od najvećih hotela sa termalnim izvorima svaki dan pumpa 1.630 litara vode iz obližnjih prirodnih izvora.

Prošle godine „Modern Notion“ je izvestio da hotel kopa novi bunar od 888 metara koji će ga učiniti odmaralištem sa najvećom količinom vode proizvedene u minuti.

Printscreen/YouTube
 

Postoje četiri kupatila na otvorenom sa pogledom na planine, kao i dva zatvorena kupatila sa malo više intime.

Poslednji put je renoviran 1997. godine, ali se u stvarnosti malo toga promenilo od prvobitnog izgleda i tradicionalnih vrednosti koje se u njemu neguju.

Printscreen/YouTube
 

Gosti dobijaju tradicionalnu odeću koju će da nose tokom boravka u hotelu i od njih se očekuje da izuju cipele pre ulaska.

I definitivno nema interneta!

U ovom hotelu je samo cena moderna. Jedno noćenje u hotelu za dve osobe, uključujući večeru i doručak, staje od 216,90 funti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike