Stručno tumačenje: Svako od vas je sanjao ovih 15 snovа, ali sigurno ne znate njihovu pravu simboliku

25.05.2024

20:21

0

Autor: V. I.

Otkrijte šta vaša podsvest pokušava da vam kaže

Stručno tumačenje: Svako od vas je sanjao ovih 15 snovа, ali sigurno ne znate njihovu pravu simboliku
Copyright Profimedia

Snovi su deo ljudskog iskustva i često imaju duboko značenje. Uprkos našim različitim životima, mnogi od nas sanjaju iste snove - snovi o padu, kašnjenju, da smo goli i letenju su zajednički mnogim ljudima. Međutim, značenja ovih snova mogu varirati zavisno od osobe koja ih sanja. Na primer, letenje može jednoj osobi značiti slobodu, dok nekom ko se plaši visine može biti noćna mora.

Stručnjaci za snove otkrivaju značenje najčešćih snova i kako nam podsvest kroz njih prenosi važne poruke o našem budnom životu.

Da li snovi imaju značenje?

Snovi nisu besmisleni plodovi naše mašte. "Bilo koji detalj u snu nije slučajan", kaže sertifikovani analitičar snova Lauri Loevenberg. Svaki san, bilo da uključuje slavnu ličnost ili ogromnu tarantulu, ima simboličan značaj. Naomi Sangreal, licencirani psihoterapeut, smatra da snovi imaju "dublje" značenje koje ilustruje složene izraze našeg života i imaginarnih iskustava.

Vaša podsvest koristi snove kao medij za prenošenje važnih poruka o vašem budnom životu. Nerešeni konflikti često prodiru u naše snove, gde podsvest pokušava da ih obradi. Ako ti sukobi ostanu nerešeni, podsvest će koristiti snove koji se ponavljaju da privuče vašu pažnju.

Koji je najčešći san?

Prema istraživanju koje je sproveo Amerisleep na preko 2.000 Amerikanaca, najčešći snovi koji se ponavljaju su snovi o padu, pri čemu je 53,5 odsto% učesnika izjavilo da su iskusili ove snove više puta. Drugi najčešći snovi uključuju snove o proganjanju, povratku u školu, nepripremljenosti za test ili važan događaj te snove o letenju.

Profimedia
 

15 najčešćih snova i njihovo značenje

1 .Padanje: Snovi o padu mogu biti vezani za emocionalne padove u vašem budnom životu. Oni su povezani sa osećajem izneverenosti ili gubitkom kontrole.

2. Biti gonjen: Ako sanjate da vas jure, to može ukazivati na izbegavanje nečega u vašem budnom životu, bilo da je to sukob ili obaveza.

3. Povratak u školu: Ovi snovi često se javljaju zbog stresa ili brige vezane za posao ili karijeru, jer škola predstavlja prvi posao u životu.

4. Nespremnost za test ili važan događaj: Ovi snovi mogu ukazivati na sramotu ili krivicu vezanu za karijeru, ili na anksioznost zbog predstojećih događaja.

5. Kašnjenje na čas ili posao: Ovi snovi ukazuju na anksioznost i osećaj da niste tamo gde želite da budete u profesionalnom ili akademskom životu.

Profimedia
 

6. Letenje: Letenje u snu često označava osećaj slobode i prevazilaženja prepreka u budnom životu. On se dešava kada nešto postignemo i shvatimo sopstvenu moć da postignemo naše visoke ciljeve.

7. Smrt i umiranje: Ovi snovi obično simbolizuju zatvaranje jednog poglavlja i početak novog, a ne stvarnu smrt.

8. Ispadanje zuba: Snovi o ispadanju zuba mogu ukazivati na žaljenje zbog nečega što ste rekli ili osećaj gubitka kontrole Ako stalno sanjate o tome da vam zubi ispadaju, možda mnogo žalite zbog nečega što ste rekli dok ste budni. 

9. Biti izgubljen:Snovi o izgubljenosti mogu ukazivati na to da se osećate izgubljeno u nekim oblastima svog života, bilo da se radi o karijeri, statusu veze, odnosu sa porodicom ili većoj svrsi u životu. Razmotrite oblasti u vašem budnom životu u kojima se osećate zalutalo; vaša podsvest pokušava da skrene vašu pažnju na to.

10. Voda: Ako voda potvrđuje život, poput opuštajućeg bazena, spokojnog okeana ili vodopada, to bi moglo da simbolizuje isceljenje, novi život i figurativno čišćenje. Alternativno, oblici vode opasni po život, poput velikog plimnog talasa, uragana ili vode koja vas davi, mogu da simbolizuju nešto što preuzima vaš život. Poplave mogu ukazivati na prelivanje nerešenih ili prigušenih emocija.

11. Biti prevaren: Snovi o prevari partnera obično ne ukazuju na stvarnu prevaru, već na osećaj zapostavljenosti ili nedostatka pažnje u vezi.

12. Pronalaženje novca: Ako sanjate da pronalazite novac na zemlji ili iznenada dolazite do velike sume novca, to može ukazivati na to da imate novi pogled na život. Možda ste prevazišli ograničen način razmišljanja i usvojili noviji, optimističniji način razmišljanja o obilju. Ovi snovi takođe mogu ukazivati na sreću ili nove prilike.

Profimedia
 

13. Videti pauke, zmije ili druga gmizava stvorenja: Značenje ovih snova zavisi od vašeg ličnog odnosa prema tim stvorenjima. Zmije takođe simbolizuju ponovno rođenje, jer su skinule kožu. Pacovi se često povezuju sa mračnim, vlažnim, skrivenim prostorima i mogu ukazivati na tabu oblasti vašeg života koje pokušavate da držite u tajnosti

Profimedia
 

14. Biti paralizovan ili nesposoban za govor: Ako imate ponavljajuće snove u kojima ste paralizovani ili nesposobni da se krećete, to može ukazivati na to da se osećate zaglavljeni u nekom delu svog budnog života, bilo da je to bukvalno, kao da ne možete da se iselite iz svog rodnog grada, ili figurativno, kao da niste u mogućnosti da date otkaz ili prekinete vezu.

Što se tiče nemogućnosti da govorite u snovima, to bi moglo da simbolizuje da vas ućutkuju ili da vas ne slušaju dok ste budni. To takođe može ukazivati na to da ste držali nešto za sebe što vas vaša podsvest poziva da podelite sa nekim.

Profimedia
 

15. Upravljanje vozilom van kontrole: Vi ste na vozačkom mestu svog sopstvenog života - diktirate gde ćete ići, šta ćete raditi i kako ćete provoditi vreme. Međutim, ako osećate da vam se život dešava, a ne nešto što aktivno usmeravate, možda ćete početi da sanjate o pokušaju da vozite automobil koji je van kontrole. Ovi snovi mogu ukazivati na to da postoji oblast vašeg života u kojoj se osećate kao da ne kontrolišete

Razumevanje snova može vam pomoći da bolje shvatite sebe i suočite se sa izazovima u budnom životu. Ako stalno sanjate iste snove, možda je vreme da obratite pažnju na poruke koje vam vaša podsvest šalje.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike