Ritual za napredak: Iskoristite magijska svojstva ruzmarina da bude zdravlja i novca ko pleve

06.04.2024

20:23

0

Autor: V. I.

Veruje se da miris ove aromatične biljke tera svako, pa i najveće zlo

Ritual za napredak: Iskoristite magijska svojstva ruzmarina da bude zdravlja i novca ko pleve
Copyright Profimedia

Ruzmarin, poznat po svojim aromatičnim iglicama i zelenim grančicama, kroz vekove je bio omiljen među herbalistima i mističarima. Njegova veza sa srećom i prosperitetom ima duboke korene u narodnim verovanjima i magijskim praksama širom sveta. Ovaj robustni, višegodišnji žbun nije samo cenjen u kulinarskim krugovima zbog svog pikantnog ukusa, već se veruje da poseduje moćne magijske osobine koje mogu privući sreću i novac onome ko ga koristi.

Priča o ruzmarinu kao simbolu sreće i bogatstva seže unazad u drevna vremena. Smatra se da je posvećen boginjama plodnosti, ljubavi i mora, poput Afrodite i Venere, čime se ukazuje na njegovu sposobnost da privuče blagostanje i zaštiti ljude od negativnih uticaja. U srednjovekovnoj Evropi, ruzmarin se odvajkada koristi na svadbama kao simbol ljubavi i lojalnosti, ali i kao talisman za privlačenje prosperiteta u novom domaćinstvu.

Profimedia
 

 

Zašto ruzmarin u novčaniku donosi sreću

Postoji nekoliko razloga zasnovanih na tradicionalnim verovanjima i energetskim svojstvima biljaka:

1. Čišćenje i zaštita: Veruje se da ruzmarin ima snažna lukrativna i zaštitna svojstva. Stavljanjem u novčanik, moguće je očistiti negativnu energiju koja blokira priliv novca i zaštititi svoje finansije od neželjenih gubitaka.

2. Privlačenje pozitivne energije: Kao biljka pod vladavinom Sunca, ruzmarin zrači snažnom, pozitivnom energijom koja može da privuče sreću i prosperitet. Njegova prisutnost u novčaniku simbolizuje otvaranje puteva prema finansijskom uspehu.

3. Intencija i fokus: Korišćenje ruzmarina kao magijskog alata za privlačenje novca takođe služi kao podsetnik na lične ciljeve i intencije. Svaki put kad otvorite novčanik i osetite miris ove biljke, to vas može podsetiti da ostanete fokusirani na svoje finansijske ciljeve i radite ka njihovom ostvarenju.

Ritual za privlačenje sreće i novca

Jednostavan ritual obuhvata osveštavanje grančice sušenog ruzmarina ličnom molitvom za prosperitet. Nakon toga, pramen se pažljivo umota u malu tkaninu ili papir, obavije crvenim končićem i stavlja u novčanik. Ovaj ritual najbolje je raditi u Mesečevoj fazi rasta. Bitno je obnoviti grančicu svakih nekoliko meseci ili kad god osetite da je potrebno osvežiti svoju nameru. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike