Da raste ko iz vode: Trik za bujnu kosu, samo prokuvajte ovu biljku i uživajte u komplimentima

11.10.2023

11:13

0

Autor: V. I.

Listovi ruzmarina sadrže esencijalna ulja koja čine čuda za kosu

Da raste ko iz vode: Trik za bujnu kosu, samo prokuvajte ovu biljku i uživajte u komplimentima
Copyright Pexels

U potrazi za prirodnim i efikasnim načinima poboljšanja sjaja kose, mnogi se okreću ka korišćenju lekovitih i začinskih biljaka. Jedna od najčarobnijih koja je osvojila srca zaljubljenika u prirodnu negu kose. jeste ruzmarin.

Pexels
 

Ovaj aromatični začin ne samo da dodaje ukus hrani, već je i sjajan saveznik u očuvanju zdravlja kose. Evo kako da iskoristite moć ruzmarina u kombinaciji s vrelom vodom za postizanje sjajne i zdrave kose.

Profimedia
 
  • Sakupite svež ruzmarin: Najbolje je da koristite sveži ruzmarin, koji možete pronaći na pijaci ili u marketu a najbolje je da ga posadite kod kuće kao začinsku biljku.
  • Prokuvajte vodu: Stavite šolju od 2 dl vode da provri. Ako ste u mogućnosti, koristite filtriranu vodu kako biste osigurali čistu i zdravu mešavinu za kosu, ali nije obavezno.
  • Dodajte ruzmarin: Kada voda provri, ubacite per do sedam grančica svežeg ruzmarina. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva još 5 minuta kako bi se esencijalna ulja ruzmarina otpustila u tečnost.
  • Ohladite i procedite: Nakon što ste izvadili ruzmarin iz vode, ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi dva sata. Zatim procedite vodu kako biste uklonili listiće ruzmarina i ostale čestice.
  • Pranje kose: Operite kosu kao i obično šamponom, najbolje onim bez parabena. Nakon toga, koristite ohlađenu čak za poslednje ispiranje. Ravnomerno rasporedite po kosi.
  • Masiranje temena: Dok nanosite svoj losion od ruzmarina, nežno masirajte teme. Ovo će poboljšati cirkulaciju krvi, što može doprineti zdravijem rastu kose.
  • Ostavite da deluje: Ostavite na kosi pre ispiranja da stoji  20 minuta. To će omogućiti da esencijalna ulja prodru u dlaku i kožu glave.
  • Ispiranje hladnom vodom: Na kraju, isperite kosu hladnom vodom kako biste zatvorili kutikule dlake i dodatno poboljšali sjaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike