Danas je Dan rođaka: Pozdravite baku, strica, taštu, šurnjaju, devera, jetrvu i namaknite im osmeh na lice

24.07.2023

13:43

0

Autor: I.K.

Ako ne nekom drugom prilikom, onda bar svakog 24. jula mislite na svoje rođake, jer to je njihov dan

Danas je Dan rođaka: Pozdravite baku, strica, taštu, šurnjaju, devera, jetrvu i namaknite im osmeh na lice
Copyright Profimedia

Danas je prilika da se čujete sa onima koji su vam bliski zahvaljujući rodbinskim vezama, a niste u prilici da se svakodnevno "pitate za zdravlje", jer danas je Dan rođaka

Bilo da su vam rođaci prvog, drugog ili trećeg kolena, ovo je njihov dan i nemojte preskočiti da im ga ulepšate. Prvo koleno su vaša najbliža familija i njihova deca, dakle ujaci, tetke i stričevi i njihova deca, vaša braća i sestre od tetke, ujaka ili strica. Drugo koleno su deca vaših sestara i braće, a treće deca rođaka koji spadaju u drugo koleno.

Ako ne nekim drugim danom, onda bar svakog 24. jula mislite na svoje rođake, jer to je njihov dan. 

Bilo da su sestre i braća, sestrići i bratanci, ili da su u vašu porodicu ušli udajom ili ženidbom, pa su vam postali svekar ili svekrva (otac ili majka muža), tast ili tašta (otac ili majka supruge), snaja ili zet (supruga ili suprug sina ćerke, brata ili sestre), šurak ili šurnjaja (brat supruge ili supruga brata od supruge), svastika (sestra supruge), pašenog (muž sestre od supruge), dever (brat od muža) ili zaova (sestra od muža), jetrva (supruga brata od muža), ili ste prijatelji (roditelji od oba bračna partnera), svi ste rođaci i makar danas podelite radost zbog toga, jer da nije bilo njih ne bi bilo ni vas, odnosno vama onih najmilijih.

Olaf Šolc; Profimedia
 

Zato im pošaljite makar poruku u kojoj ćete im reći da brinete o njima i da mislite na njih. Ako ste u mogućnosti i da ih posetite, ne bi bilo loše, ako ne zahvaljujući tehnologijama možete porazgovarati video-pozivom. 

Važno je da danas znaju da porodica, odnosno rođaci misle na njih. Prepričajte neku anegdotu, evocirajte uspomene, nasmejte ih i vi ćete se osećati lepše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike