Da li je on najnesrećniji dobitnik ikada? Osvojio milione, pa sve krenulo nizbrdo - brat unajmio ubicu, žena ga ostavila, ostao bez zdravlja

08.05.2023

20:27

0

Autor: 24sedam

Srećan ili ipak nesrećan čovek po imenu Vilijam Post III osvojio je džekpot od 16,2 miliona dolara na lutriji

Da li je on najnesrećniji dobitnik ikada? Osvojio milione, pa sve krenulo nizbrdo - brat unajmio ubicu, žena ga ostavila, ostao bez zdravlja
Dobitnik - Copyright Freepik

Bio je to najveći dobitak u istoriji države Pensilvanije, gde je Vilijam živeo. Ovaj događaj mu je potpuno promenio život, ali ne na način na koji je očekivao.

Nakon što je primio nagradu, Vilijam je odlučio da odmah podigne sav novac, što je bio prvi korak u njegovoj propasti. Kupio je kuću, auto i mnoge skupe stvari za koje je ranije mislio da su van domašaja. Pored toga, pomogao je svojim rođacima i prijateljima, a osnovao je i dobrotvornu fondaciju.

Međutim, posle samo nekoliko godina sve je krenulo nizbrdo. Postov rođeni brat je unajmio ubicu da ubije Vilijama i njegovu ženu, a i ostali rođacu su želeli da mu napakoste na druge načine. Sestra ga je tužila za svoj deo novca, a sudski postupak je potrošio veliki deo njegovog bogatstva. Vilijam je takođe uložio mnogo novca u posao koji se pokazao neuspešnim i pretrpeo gubitak od milion dolara.

Takođe se suočio sa mnogim problemima u privatnom životu. Razvod, gubitak starateljstva nad decom i zdravstveni problemi samo su pogoršali njegovo stanje. 

Sve se završilo kada je Post proglasio bankrot i proveo neko vreme u zatvoru zbog ispaljenog metka koji je uputio sakupljaču dugova. Morao je da proda kuću i automobile i useli se u prikolicu u blizini svog rodnog grada. Tu je živeo sam, bez bogatstva i slabog zdravlja.

Pixabay
 

Na kraju je umro u 66. godini. Poznat je po tome što je svoje bogatstvo trošio na nepromišljene i loše odluke, ali i po tome što je svojim činom dobrote uspeo da osnuje dobrotvornu fondaciju koja je pomagala deci sa smetnjama u razvoju.

Ipak, njegova priča ostaje upozorenje kako novac ne može uvek doneti sreću, ali često donosi nesreću, ako se ne koristi mudro i odgovorno.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike