Ukoliko u kući imate neku od ovih stvari, možda ste bogati! Evo zašto se nekada debelo isplati ne praviti generalku

10.04.2023

15:19

0

Autor: Z.A.S.

Stvari koje smo voleli kao mali sada vrede mnogo novca

Ukoliko u kući imate neku od ovih stvari, možda ste bogati! Evo zašto se nekada debelo isplati ne praviti generalku
Ilustracija - Copyright Freepik

Mnogi od nas u kući, na tavanu, ili u ostavi imaju kutije sa starim stvarima u kojima se često nalazi i ono što smo koristili u detinjstvu. Takve kutije uglavnom skupljaju prašinu, a ukoliko ste nekada pomislili da je sve to odavno trebalo da pobacate, verujemo da ćete, nakon ovog teksta, sami sebi biti zahvalni što još uvek niste napravili generalku.

Razne stare stvari vrede mnogo novca, a verovatno niste ni bili svesni šta sve spada u antikvitete.

"Game Boy"

 

 

"Game Boy" je pušten 1989. godine u prodaju i odmah je postao senzacija, a s obzirom na to da ga u prodaji više nema, ove stare konzole vrede od 700 pa čak do 2.000 dolara.

Stare bočice parfema

 

 

Bočice parfema sa početka 20. veka su bile izuzetno elegantne, pa samim tim danas vrede čitavo bogatstvo. Neke su prodate za više od osam hiljada dolara na aukcijama, pa bi tako vredelo da bacite pogled u stare fioke, jer možda postanete bogati.

VHS kasete

 

 

Ukoliko kod kuće imate stare kasete, verujemo da ih neko vreme niste dirali i koristili. Međutim, to ne menja činjenicu da bi one mogle da budu jako vredne, a posebno ukoliko njihov sadržaj nije prebačen na DVD. "Donald Duck" i "Mickey Mouse" su među popularnijima.

Stare majice bendova

 

 

Majice starih brendova su pravi izvor zlata, a ovo se posebno odnosi na one majice kojih nigde nema u prodaji. Primera radi, "Nirvana" je imala posebne majice za članove tima koja se prodavala za neverovatnih 7.000 dolara, dok se jedna majica "Beatlesa" sa albumom "Yesterday and Today" prodavala za čak 20.000 dolara. Možda je vreme da povadite stare stvari iz ormara.

"Pokemon" karte

 

 

"Pokemon" karte su bile popularne od devedesetih i početkom 2000-ih, a neke od njih sada vrede na hiljade dolara. Prvo izdanje "Charizarda" je prodato za oko 13.000 dolara.

"iPod" prve generacije koji je proizveo "Apple"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tekemin (@tkappletk)

 

Stari "iPod" uređaji, kako stvari stoje, vrede mnogo novca. Recimo, "iPod" prve generacije, ukoliko je i dalje ispravan, vredi čak 16.000 dolara.

Igračke "Polly Pocket"

 

 

Devedesetih godina su ove igračke bile izuzetno popularne, a ukoliko ste ih imali i, još bolje, sačuvali, onda biste mogli i dobro da ih unovčite. Određeni setovi se na "eBay-u" prodaju za čak 1.900 dolara, a mnogo novca vrede i razni aksesoari, poput pernice koja je prodata za čak 810 dolara na ovoj platformi.

"Tiffany" lampe

 

 

Iako je najpoznatiji kao proizvođač nakita, "Tiffany" je nekada ranije bio najbolji izbor za rasvetu. U zavisnosti od toga kakvu lampu imate, može da vredi od 4.000 do čak milion dolara. Obratite se stručnjaku i odnesite je na procenu.

Porculanski setovi

 

 

Bake i mame ostavljale su porculanske setove, a kako su vremena mnogo modernija, tako su mnogi od njih završili u ormarima ili u ostavi. Međutim, možda je vreme da obrišete prašinu sa njih i proverite koliko set koji posedujete vredi. Ukoliko imate neki sa početka 20. veka, može biti da zapravo posedujete nekoliko hiljada dolara u posuđu.

Stare poštanske markice

 

 

Ovo ste verovatno i znali, jer stare poštanske markice mnogo vrede. Verovali ili ne, ali jedna je, pre nekoliko godina, prodata za neverovatnih 90.000 dolara. 

Stolice za ljuljanje

 

 

Stolice za ljuljanje su bile izuzetno popularne u 18. veku, a i danas vrede puno novca. Ukoliko imate stolicu za ljuljanje koja datira iz pedesetih ili osamdesetih godina, možda posedujete nameštaj u vrednosti od 5.000 dolara, ili više.

Škrinje

 

 

Neki kažu da se u škrinjama drži blago, međutim, to blago mogu biti upravo same škrinje. Neke stare vrede i na hiljade dolare, pa tako, ukoliko imate neku starinsku, slobodno je odnesite na procenu.

Mašine za pisanje

 

 

Tehnologija iz dana u dan napreduje i pisaće mašine su odavno prevaziđene. Međutim, one su, zahvaljujući hipsterima, doživele novu popularnost, pa ih tako atikvari obožavaju. Ukoliko posedujete "Writing Ball" mašinu, koju je svojevremeno proizveo "Maliing-Hansen" treba da znate da posedujete pravo blago, vredno i do 100.000 dolara.

Stari stripovi

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CosmicPie (@c0smicpie)

 

Mnogi roditelji smatraju da je čitanje stripova samo gubljenje vremena, ali ukoliko spadate u one koji su voleli da ih skupljaju, danas biste mogli da imate bogatstvo. Na primer, originalni strip "Hulka" je na aukciji 2014. godine prodat za neverovatnih 320.000 dolara. Možda je vreme da pretresete svoju kolekciju.

Originalne igračke "Star Wars"

 

 

Ove igračke su puštene u prodaju 1977. godine i niko nije mogao da pretpostavi da će postati ovoliko popularne. Međutim, danas, ukoliko imate originalnog Luka Skajvokera, možete da dobijete čak 25.000 dolara, što, priznaćete, nikako nije zanemarljiva cifra.

Konzole za igrice

 

Moderne konzole su prilično popularne danas i ljubitelji igrica ih uglavnom imaju, ali oni koji su zaista pasionirani ili samo nostalgični uglavnom čuvaju i one stare. Ukoliko ste među njima, treba da znate da na starom "Nintendu" ili "PlayStationu" možete da zaradite i do hiljadu dolara.

Autići "Hot Wheels"

 

 

Danas ih, naravno, ima mnogo, ali stare verzije ovih popularnih automobilčića vrede čitavo bogatstvo. Primera radi, prototip "Volksvagenovog Beach Bomba" iz 1969. godine vredi i do 125.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike